Het polygoon journaal van zondag 11 september 2011

Na enen zware werkweek voor den twee hardwerkende mannen, gingen hun twee gehoorzame huischvrouwtjes gehoorzaam en jubelend akkoord met hun idee om met den twee gezinnen gezamenlijk naar het bosch te gaan.

De mannen discussieerden over de ingewikkelde zaken des levens waar vrouwmenschen zich niet mee dienen te bemoeien. De gehoorzame huischvrouwtjes hielden zich bezig met het eerzaam en deugdzaam opvoeden van den kinderen, die in het bosch hun dure zondagsche kledij niet mochten bevlekken.

Na afloop werd de zondagsche rust geëerbiedigd en gingen de twee gezinnen vroom en in alle stilte gezamenlijk een sober maal dineren.

Edoch, vlak voor het diner mocht het oudste jongmensch noch even naar den radio luisteren. Zijn favoriete stichtende radioprogramma kwam in den ether. Hij zou het zoo spijtig hebben gevonden de belerende boodschap van het programma te hebben moeten missen! Heur man gehoorzamend, pakte de gastvrouwe heur fotocamera en legde zij het deugdelijke jongmensch vast op den gevoelige plaat. Vertederd en trotsch van zoveel deugdzaamheid en dankbaar naar heur vriendin, glimlachte de moeder van het betreffende jongmensch trotsch en vouwde zij vroom heur handen in heur schoot.

Het was enen schoone dag.

{{{Yo Plofje! Gaan we naar Repelbos zondag? Na afloop pannenkoeken bij ons? Deal! Eeeeehm Plofje: ze zijn allemaal doorweekt en zwart van de modder. Ach, ze krijgen wel wat van ons aan. *Kwebbel, kwebbel, kletserdeklets* He Techneut: zijn die pannenkoeken nu nog niet klaar? *gloe-gloe-gloe-wijn* Jemig Spelmaker, niet zo zeuren! We zijn nu fijn met elkaar, even geen eredivisie live. Ja ik weet dat Feyenoord speelt. Nou, je hebt mazzel dat Plofje zo lief is om de radio in de keuken voor je aan te zetten! *Bij gebrek aan TV en teletekst en dergelijke, luistert het kind naar radio 1 en OH MY GOD wat is dat spannend!}}}

Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us

18 thoughts on “Het polygoon journaal van zondag 11 september 2011

 1. Whahahahahaha! Wat. Een. Geweldige. Foto’s!! Dat heeft Plofje goed gedaan!

  Ik moest trouwens erg lachen om de alinea “Na afloop werd de zondagsche rust geërbiedigd en gingen de twee gezinnen vroom en in alle stilte gezamenlijk een sober maal dineren.” Ik heb namelijk een beetje moeite met dat voor me zien… In alle stilte… 😛

  Maar leuk joh! Zo’n vrome zondag!

 2. Ach, mevrouw Bloemendal!
  Wat een geweldige foto’s van het oudste jongmensch! (Ziet ‘ie nou ook zichzelf in de magnetron?) Zo ziet een rechtgeaarde fan er dus uit als zijn cluppie drie punten meeneemt uit Breda!
  Maarreh… ‘vouwde zij vroom haar handen in haar schoot’.. was er geen verstelwerk te doen??

 3. Neen Repel, zoals mijn oude tante placht te zeggen, ene zondagse steek, houdt geen week. Oftewel op zondag mag den mensch gene arbeid verrichten, mitsgaders dezen dag is ingesteld voor kerkbezoek en contemplatie. Dusch gij waart reeds in overtreding van dezen wet , aangezien u zich met de uwen in het bosch heeft vertreden en u aan nutteloos vermaak heeft bezondigd. Helle en verdoemenis rijzen boven uwe hoofden.

  Haha die foto, ik dacht dat er wat van zijn interesse in de magnetron rondjes draaide, ik had die hele radio nog niet gezien.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s