39 thoughts on “Gummetje

 1. De juf van groep 3 begrijpt ook helemaal niets van Repel-Jongetjes. De juf heeft nog veel te leren. En Wijzemans, laat je hoofd niet hangen want dan maak je jezelf klein terwijl je juist groots bent! Dus kop op!

 2. Oef…die komt aan zeg, tjonge jong, wat moet juf nog een hoop leren en hoop toch wel dat Wijzemans na ongetwijfeld een hele dikke knuffel van zijn lieve moeder nog heerlijk geslapen heeft met de mooiste droom dat hij mag zijn zoals hij is 🙂

 3. Ach… ik kan me zo goed voorstellen dat hij de actie van de juf zo heeft geinterpreteerd. En de juf had dat absoluut zeker weten ook moeten doen.
  Vandaag het gummetje weer terug, neem ik aan?
  Veilig idee hoor, zo’n gummetje!
  Oh enne.. ik zag de spelfout ook (vòòr ik de reactie van Ellen las, écht waar!!), maar je hebt hem best goed verstopt.
  Met vulpen geschreven? Doet me denken aan die correctiedingen die wij vroeger voor vulpen hadden, dat je dan precies over de vaute letter heen moest met die correctiestift en dat ‘ie dan verdween. Ken je die ook?
  Zucht… waarom heb ik dit nou weer. Zit ik weer aan zo’n stift te denken….

 4. Vandaag trof ik de andere juf en deed haar het verhaal. En….ze kreeg tranen in haar ogen. “Ik weet wel een beetje hoe Wijzemans in elkaar zit,”, zei ze. “Ik praat wel met de andere juf.”

  Ik heb het #ikrukhaarhoofderafgedeelte gedelegeerd zeg maar!

 5. Pissig word je daarvan toch, als moeder?! Het lijkt verdorie wel of hij dezelfde putjuf heeft als mijn oudste… En hoe komt het dat ze altijd dit soort jongens kwetsen en de rest van de klas daar verder niet mee zit?

 6. Ze heeft helemaal niet begrepen dat het voor Wijzemans een NOODZAAK is om af en toe op iets taais te kauwen. Ze moet haar literatuur over concentratie en de centrale plaats die de mond daarin inneemt eens updaten….Bij http://www.sisigma.nl kan je penhouders kopen. Die worden speciaal aan kinderen van groep drie (en hoger!) uitgedeeld (ook door leerkrachten ja!) Met een touwtje om je nek en dan zit er een soort ouderwets theetuitjes geval onder waarin je je pen kan steken en dan blijft hij hangen, maar ondertussen kan je die penhouder prima in je mond stoppen en erop kauwen terwijl je schrijft en denkt . Dan hoeven ze hun pennen en potloden niet stuk te kauwen en geen gummetjes meer in hun mond te stoppen. Het is een ideaal cadeautje na een kinderpartijtje……. Als je me even je adres mailt,stuur ik er een op. Ik heb er nog een aantal liggen……

 7. Ik blijf me verbazen over het niveau en het inlevingsvermogen van sommige juffen! Dit doe je een kind toch niet aan? En al helemaal niet eentje die onzeker is.
  Maar wat een supertip van Janneke! Mijn zoon kauwt namelijk altijd op mouwen, bovenkant shirt enz, dus ik ga een paar penhouders bestellen. Bedankt!!

  • Taaltechnisch zou Wijzermans leuker zijn geweest, snap dat je brein het las, maar zonder R klinkt het meer naar zijn eigen naam in de versie zoals ik hem graag noem: namelijk met -emans erachteraan!

 8. Ach je hart breekt toch als moeder? En niet alleen als moeder, ook als loglezer. Iedereen maakt fouten, ook juffen. Het is zo jammer dat kleine fouten in de gedachten van een 6-jarige soms zulke grote gevolgen kunnen hebben.

  Ik heb nooit gedacht dat het WijzeRmans moest zijn. Waarom zou het? Eerst dacht ik aan lieffie (met 1 F i.p.v. 2), maar toen ik verder las zag ik de overRedingskracht.

  En heeft hij al een nieuw gummetje?

 9. Tja, dat soort dingen leer je dus niet op de Pabo… Kauwen? Concentratie? Pardon?? Ik wist het niet, en ik ben best wel redelijk geschoold in mijn vak.
  Ik vind sowieso dat er op de Pabo veel te weinig les wordt gegeven in dit soort dingen. Sociaal-emotionele stuff. En dat is nou juist zoooooo belangrijk. Ik ga dit ook meteen meenemen naar m’n werk, bij mij in de groep (ik ben onderwijsassistente, maar heb een aantal jaren de PABO gedaan…) zitten ook kinderen die heel duidelijk dit nodig hebben. Oh, en ik vergeet m’n eigen dochter, die ik nu ineens voor me zie en altijd aan haar tanden zit te friebelen. Hatsjee, die site weet niet wat ze overkomt…
  Janneke, bedankt!!! En meer van dit soort info graag.. heb je een eigen site? 😉

  PS: jammer dat zo’n juf dit zo moest oplossen… Arme Wijzemans… Juf moet nog leren om vanuit het kind te ‘kijken’ en te denken, in plaats van alleen vanuit zichzelf…

 10. *vloekt hartgrondig* wat is er mis met simpelweg: wijzemans, lief, niet meer in de je mond stoppen, dan kun je stikken!

  Ik zou d’r aanklagen bij de onderwijsinspectie, werkelijk!! Kind 2 heeft ook eens bij zo’n serpent gezeten, die is er mooi uit gebonjourd. Mag nooit meer voor de klas staan.

 11. Wat wijzemans er niet bij verteld is hoevaak hij het gummetje al in zijn mond heeft gestopt en wellich heeft de juf het afgepakt omdat ze niet wilde dat hij er in zou stikken of stukjes gum binnen zou krijgen. NIet zo heel verkeerd vindt ik. Wat wel verkeerd is dat ze het gummetje niet even daarna heeft terug gegeven en uitgelegd aan hem dat het alleen om het in zijn mond stoppen gaat.
  Dit verdriet had helemaal niet gehoeven. Helaas weet ik uit ervaring met mijn eigen zoon dat veel juffen (of meesters) geen tijd en/of zin hebben om handelingen af te stemmen op het kind. Het is ook geen sinicure zo’n klas met al gauw een handjevol kinderen met een bijzonderheid. Wel vervelend als het je kind is die daar de dupe van is.
  Groetjes Nicole

 12. Het is niet geloven maar mijn zoon had ongeveer hetzelfde. Zijn gum wassie kwijt (bleek later meegewassen in zijn broekzak) en zat er erg over in. Mocht wel de gum van zijn buurvrouw lenen maar dat kon hij toch niet steeds!!! maar vragen. En had slordig werk (schrijven, ook groep 3) ingeleverd want durfde geen gum meer te lenen. En durft het de juf maar moeilijk te zeggen want tja stel dat ze boos wordt ofzo. Jeetje wat kunnen sommige kinderen nadenken. Hij is altijd 3 stappen vooruit.
  Ben benieuwd of je er nog wat van hebt teruggehoord?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s