I most likely killed him

Ik heb een keer in een grijs verleden, drie banen geleden, in een simulatie mogen schieten met een semi-automatisch wapen. We hadden als onderzoekslab wel wat te maken met die toko en ik en een paar mede wetenschapper-nerds hadden het voor elkaar gekregen dat te mogen doen met een paar collega’s. Ben vergeten of we het nou ter verantwoording teambuilding of cursus noemden, overigens. En denk nou niet aan mij als een Abby uit NCIS, maar denk meer in de richting van Tiet Chritulaer die uitlegt hoe chill de PS3 is. Dat dus. Dan heb je wel een plaatje.

Enfin. We schoten niet met proppenschieters, nee, we schoten met heuse d.iemaco’s. *gepaste stilte*  We schoten uiteraard ook niet met kogels: er kwam een snoertje uit het wapen dat van alles registereerde op de computer. En dat vonden wij als wetenschappers dan weer chill.

Het “plot” was dat we ergens in de duinen lagen te loeren als heuse snipers. En uit de zee kwam een zooitje m.ariniers. De boodschap was vast “land verdedigen” of zo, maar eigenlijk moest je ze gewoon neerknallen. Daar kwam het feitelijk op neer.

Mijn mede wetenschappelijke nerds (allemaal mannen) ontpopten plots waar oergedrag en duizelig van de testosteron gingen ze als bezeten tekeer. Wat nou single shot? Knallen en maaien was ineens het devies. Maar ik lag daar heel stil, mikte, *poef* en schoot een schot. Weer mikken, *poef*, weer eentje. En bijna elke keer zag ik de computer een rood vlekje creëeren om aan te tonen dat ik raak had geschoten.

Aan het eind van het liedje had ik verreweg de meeste doden gemaakt. Ik had zelfs opvallend veel doden gemaakt. Gemiste carrière opportunity? Ik had daarbij het minste aantal kogels gebruikt. (Milieu en bezuinigingen mensen, milieu en bezuinigingen…) Mijn mede wetenschapper-nerds zaten weer terug in de kast en ik was (op mijn uiterlijk na) gepromoveerd tot Lara Croft.

Jaren later begin ik dit verhaal te vertellen (we hebben het uiteraard over de setting “in een kroeg”) als blijkt dat een van mijn toehoorders, van wie ik op zich wel wist dat hij ooit m.arinier was geweest, gespeeld heeft in die bewuste scene van de simulatie: hij was een van die lui die dat strand opkwam. Er was een hele dag geoefend en getraind en gedaan en gefilmd met heel veel camera’s. Hij vertelde in geuren en kleuren hoe leuk die kant van het verhaal was geweest.

Ik kon alleen maar opmerken: “de kans is groot dat ik je heb omgelegd”

 

21 thoughts on “I most likely killed him

 1. Mooi verhaal, maar ik wil je eigenlijk zeggen dat je een prachtige foto van jezelf aan de rechterkant van je blog hebt staan! Zie hem nu (pas), maar zó spontaan!

 2. Mooi verhaal! Jij hebt nog steeds iets van mij te goed alleen mijn digitale zeggenschap over mijn bank is nog steeds niet rond. Heb jij het geduld om nog even te wachten of moet ik mij gaan bergen voor deze scherpschutter?
  Vriendelijke groet

 3. Glibber heeft het momenteel giga druk.
  Mevr Glibber ligt nog steeds in het ziekenhuis na geslaagde knieoperatie maar wond wil niet helen.
  Verder loopt het tegen 3 October en heb nu al elke dag extra festiviteiten.
  En ja dan ook nog werken de komende dagen.
  Vandaar dat ik tot 6 oktober even weinig tot niet reageer ivm alle drukte.
  Komen uiteraard hoop logs en filmpjes over alle 3 oktoberactiviteiten de komende week.

 4. Ik lig vlak!! Geweldig!
  great Blog!
  wel lekker hé dat schieten, heb ik ook eens gedaan. Enne 1 keer, dat was teambuilden, met lasergamen zo’n opschepperig reservistje wat elk weekendje oorlog ging spelen in de duinen helemaal ingemaakt. Gaaf gevoel…. echt een mooi blog!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s