Ik hartje mijn tandarts

Scene 1 *zondagochtend*:

Tijdens de tweede kauw voel ik iets in mijn mond dat niet hoort bij het gevoel van kauwen op een colaflesje-dropje.
Mijn porceleinen inlay ligt los in mijn mond.
Dat fokking busje…
Het is voor 9 uur. (Ik wilde vroeg gaan draven.)
Ik bel mijn tandarts in de hoop wijzer te worden van zijn antwoordapparaat
Zes telefoontjes later weet ik waar ik moet wezen.

Scene 2 *zondagmiddag*:

Ik meld me om 17 uur stipt bij de noodtandarts.
Following orders.
Een A4’tje met strenge tekst staart me aan.
Contant, geen pin.
Ja maar: ik heb legitimatiebewijs en verzekeringsbewijs en ik ben brave burger zonder schulden…
In welke eeuw leven we in godsnaam?
Nope. Ik moet gaan pinnen zonder te weten hoeveel ik moet pinnen.
Alle pinautomaten doen het niet, want er is feest in de stad.
Pas bij de xe automaat heb ik geluk.
Als ik terugkom is de wachtrij zo lang dat het geen zin meer heeft.
Voor 8’en wordt ik niet meer geholpen.
Ik ga *jankend* met mijn inlay naar huis.

Scene 3 *maandagochtend*:

Ik bel de tandarts om de hoek van werk (buurdorp) en leg het uit:
ALLES IS NOG DICHT THUIS VANWEGE FEEST EN IK HEB HEB HET DING BIJ ME: DRUPPELTJE LIJN EN KLAAR BEN JE, MAG IK?
De hoofdletters symboliseren mijn emotie, vergeef me.
Tandarts: Ik snap het, maar wij hebben geen dienst. U moet het noodnummer bellen.
Ik bel het noodnummer van Repelwerkdorp.
Drie telefoontjes later heb ik beet.
Noodnummer: Nope, U woont hier niet…u moet naar de noodtandarts in Repelbuurdorp, wij doen niks.

TWIST IN THE PLOT!

Scene 4 *dinsdagochtend*:

Ik bel eigen tandarts…
Ik: Coby met mij, mijn inlay lag er zomaar uit op zondag
Coby: Kom nu!
Ik: Ja maar, ik moet eerst de kinderen naar school brengen, kan dat?
Coby: Kom gewoon maar zodra het lukt.

Scene 5 *later in de ochtend op dinsdag*:

Coby: Wil je koffie?
Willem: Hoe is het dan?
Ik: Hopelijk zometeen weer goed.
Willem: kom liggen meis!
Ik lig in de stoel
Willem kriebelt over mijn wang.
Willem: Hoe is het met je kerels?
Ik kan geen antwoord geven.
Want mijn muil ligt open.

Scene 6 *nog iets later*:

Mijn inlay is geplakt en gedaan…
Ik: Ik hou van je
Willem: Je komt te weinig!

Scene 7: laatste helft oktober:

Reguliere afspraak….ik neem een bloemetje mee…

17 thoughts on “Ik hartje mijn tandarts

  1. Ik heb een tandarts die alleen werkt (zijn vrouw is assistente) en ik kom daar al vanaf 10 jarig meisje (nu net 41 jr). Ook zo’n topper als je pijn hebt doe je een briefje in de bus (als hij afwezig is maar wel thuis) en dan mag je meteen komen. Echt heel begripvol en hij kent je van haver tot gort. Binnen enkele jaren gaat hij helaas stoppen dan is hij 65 maar niks niet oubollig hij ziet er niet ouder uit dan 45. Alleen als hij echt weg is dan heb je een probleem dan kan ik gerust de halve stad (amsterdam) door met een zak geld want altijd moet je contant betalen. Man zit bij een groepspraktijk en die vervangen elkaar ook in vakanties en weekenden. Kindjes zitten daar ook en ik stap ook over als de mijne stopt, maar met pijn in mijn hart.

  2. Helaas worden noodtandartsen misbruikt door mensen die gewoon overdag geen zin hebben om hun eigen tandarts te bellen. Te druk, eigen zaak dus het kost me geld etc… En daar worden andere mensen dan weer de dupe van. Helaas.

    Gelukkig heb jij een toptandarts! u mag uzelf gelukkig prijzen 🙂

  3. Al die regeltjes ook als je naar een weekend tandarts/arts/dierenarts/apotheek moet. Maar blijkbaar zijn ze nodig. Fijne eigen tandarts heb je. Ik ben zelf in een ver verleden assistente geweest.Liet ook iedereen die pijn had, of iets lastigs, gewoon komen. Pijnklachten gingen voor. Ook al werkten we vervolgens door tot ver na sluitingstijd of hadden we geen pauze.

  4. Wat had ik dan geluk in mei! Ik moest na de behandeling ook contant betalen maar mocht gaan pinnen toen de klus al geklaard was! Vervelend dat jij 2 dagen zonder in-lay hebt gezeten, gelukkig heb je een onwijs lieve eigen tandarts die wel snapt hoe het moet!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s