De week van veel

Zo vaak als ik liep in Duitsland tijens het congres, zo weinig liep ik deze week. Sterker nog; ik liep nul deze week. Ik kan daar slecht tegen, niet lopen. Dan gaat het kriebelen en doen. Maar het is elk jaar na Duitsland hetzelfde liedje: pal na thuiskomst is er de Sinterklaasviering van werk en de drukke tijd op werk richting sluiting der boeken voor het fiscale jaar. De ambtenaren onder jullie zullen dit fenomeen herkennen. Het was een leuke week, vol met spannende dingen en onverwachte successen. Maar erg vol. Ken je dat: die mailbox als je een week niet op kantoor bent geweest?

Deze week was de week van veel op school zijn. Helpen in de plusgroep, helpen met huiswerk en rondkijken in de klas. Zalig. Deze week was ook de komst van de nieuwe auto, de schoolfoto’s, de tandarts, een etentje en ineens weet je van voren niet meer dat je aan de achterkant nog leeft. Gek hè, het zijn echt allemaal leuke dingen, maar als het zo bomvol is raak ik in standje overload. De was blijft liggen, het huishouden blijft liggen en er zinkt zo’n volcontinu gevoel van “must nog forget” in mijn hoofd. Teveel ballen in de lucht. En zonder een rondje draven om mijn hoofd vrij te maken.

Ik heb de laatste weken ook geworsteld met mijn houding op het intermenselijke vlak en die stond in de weg van mijn logzin, van mijn verhaaltjesstroom. Ik ben niet van de directe aanpak, maar op een moment deze week knapte het. Ergens deze week besloot ik te stoppen met mezelf uit te blijven leggen. Ergens besloot ik te stoppen met het blijven verklaren en blijven uitleggen daar waar ik vanuit het diepste eigenlijk de verdediging op voelde borrelen “niet, zo is het niet”. Ik stapte los van de inhoud en ging in de meta zitten. Alsof er een touwtje knapte: klaar mee. Ik vind het niet meer belangrijk of iemand anders het juiste beeld heeft van de situatie. Ik snap het toch? Ik denk weer vanuit mezelf. Misschien ben ik erg laat met het leren van deze les, maar ik heb hem.

Zou mij logzin weer terug zijn nu?

Een week van uitersten. Een week van veel en een week van niks.

Op schoot bij de Sint. Omdat ik ooit logde dat ik voor hem werk. Je kan aan mijn gezicht alles zien: wanhoop, gelatenheid, opgelatenheid, “ik sta er boven”, “shoot him”, “shoot me”.
Image Hosted by ImageShack.us

De juf vond dat ik toch echt even naar de schilderijtekening van Draakje moest kijken. Links het voorbeeld en rechts de creatie van mijn 4 jarige. Echt, ik heb geen idee van wie hij het heeft: maar in ieder geval niet van mij of de Bevelvoerder! Man, wat vinden wij dit knap!
Image Hosted by ImageShack.us Image Hosted by ImageShack.us

Lange tijd hebben wij bekend gestaan om onze wansmaak in auto’s. Not anymore! Wij hebben geen pausmobiel meer. We hebben een heule nieuwe auto. Ik ga erin rijden en de Bevelvoerder gaat hem parkeren.
Image Hosted by ImageShack.us Image Hosted by ImageShack.us

Kan het nog mooier? Ja, het kan nog mooier.
Image Hosted by ImageShack.us Image Hosted by ImageShack.us

Ik hou van de blik van Wijzemans hier. Je kan zien dat hij er een mening overheeft.
Image Hosted by ImageShack.us

Ik ben 40. Ik ben ambtenaar. Ik heb een Opel en ik heb een hondje. Het leven is mooi.
Image Hosted by ImageShack.us

31 thoughts on “De week van veel

 1. Wijzemans en mams hebben dezelfde blik. Jij hebt een goede les geleerd over dat uitleggen en verdedigen, ellende bij bloggen is dat dat toch steeds de kop opsteekt.
  Yes de veelbesproken foto….hangt hij al in de kantine op het werk?

  Leuk blog van een leuke ambtenaar met een mooi hondje.

  Fijn weekend en loop ze!!

 2. Uitleggen wie jij bent is niet nodig.
  Met jouw blog heb ik jou goed leren kennen.

  Vergeet het verdedigen, verklaren of verontschuldigen.
  Geniet gewoon van de fijne en mooie dingen in je omgeving.

  Ik wens je voor nu een heel fijn Sinterklaasweekend!

  Vrolijke groet

 3. Blij met je blog. Blij dat je je zelf bent. Blij met je mooie woorden en je mooie foto’s. Blij. Gewoon blij. En nu gaan we een rondje rennen, okee? (jij waarschijnlijk wat sneller dan ik, maar dat geeft niet….)

 4. En daar hoeft niets aan te worden uitgelegd, maar man-oh-man, wat begrijp ik je goed!!
  En -tering!- wat is het allemaal mooi! Van opel tot schoolfoto’s en van nieuwe tanden tot dat prachtige pietje. Je bent 40, je bent opelrijder, ambtenaar en hondenbezitter en je weet de waarde van de dingen in te schatten. Da’s een groot goed.

 5. en een vent. 3 kinderen. een huis en een mac. en een ps 3. en een prachtige manier van schrijven. Je bent goed. Goed zoals je bent. Niet perfect. Maar perfect jezelf. Yesssss!!!

 6. Even hè… die Draakje is er eentje met een groot talent! Geweldig!!! En vrouwen van boven de 40 zijn zoooooo leuk! Daar hoef je dus niet bang voor te zijn..! ;-0

 7. Eerlijk waar, heeft ie dat niet van jou, dat tekentalent? En dat zegt de moeder die een compleet schilderij voor iemand op een deur heeft geschilderd, in een ver logverleden? Of ben ik nou helemaal abuis?

 8. Nou ja weet je, je hebt gewoon gelijk als je stopt met uitleggen (lees: verdedigen) waarom je iets doet. Als het voor jou goed is en belangrijk, moet je het doen. Ondanks alles. Je kunt niet anders want je wilt jezelf tenslotte ook niet kwijtraken, toch?

  En die tekening van Piet…… het is bijna niet te geloven dat ie dat zó goed kan! Of nee, dat zeg ik niet goed; Ik geloof het wel want ’t is een kind van je… ;-))

 9. Stoppen met uitleggen hoe iets echt zit, kan moeilijk zijn, maar uiteindelijk is het belangrijk dat JIJ weet hoe het zat/zit. Dank je wel! #eyeopener Take it, or leave it, denk ik tegenwoordig en dat helpt enorm.
  Die nieuwe auto is een plaatje, net als Piet van Draakjes hand!

 10. Meid.. je bent gewoon burgerlijk aan het worden!
  Enne.. wat is daar mis aan?!?!
  EIngenlijk vinden we dat allemaal wel heel erg lekker, geloof me.
  Verantwoording naar jezelf en je gezin is meer dan genoeg, STOP met de rest.
  Morgen… dan ga je rennen, je hoofd leegmaken en daarna genieten van het Sintfeest deze dagen.

  AMEN

 11. Wat een week. Of zal ik zeggen weken? 🙂 Maar ook deze drukke periode gaat weer voorbij. Echt. En dan schildert Draakje nog briljanter. Parkeer je de nieuwe auto gewoon zelf in. Heeft Spelmaker een mooi bekkie (had ie al trouwens) en hoef jij niet meer bij de Sint op schoot (al vind ik het nog steeds een leuke foto en superstoer en cool van je dat je daar gewoon zit).

  En verder… Jij weet hoe het voor jou is. Hoe het voor jou zit. Jij en je gezin weten dat. En daar gaat het om. Niet wat de rest van de wereld vindt. Want weet je… Je kan ze toch nooit allemaal te vriend houden.

  *knuffel*

 12. Mooi logje. Mooie foto’s. En dat hoofd van jou bij sint op schoot: ik zag meteen Wijzemans…. Men, wat lijken jullie op elkaar!
  Volgens mij hoort dat bij de veertigers: de rust van het niet meer nodig vinden dingen uit te leggen zoals: zo zit het niet, maar……. Laat de mensen maar hun eigen ding denken; jij weet hoe het zit. Punt. (Hoewel je af en toe nog in de valkuil trapt…..)
  Wat heb je mooie en talentvolle kinderen.

  En die auto! eindelijk van die pausmobiel af…;-)

  Burgerlijk ben je, heel burgerlijk. Ik ook. En wat is dat heerlijk.

  liefs

 13. Ik heb trouwens zelf ook een hekel aan dat gevoel, alles maar te moeten uitleggen. Overal verantwoording over te moeten afleggen, dat wil zeggen, het gevoel hebben dát je dat moet. En hoe zorgvuldig je je woorden ook kiest, ze worden toch altijd niet begrepen zoals je ze bedoeld hebt. Sterker nog, vaak is het zo dat, hoe meer je probeert uit te leggen, hoe minder het begrepen worden (of, hoe verkeerder het begrepen wordt). Maar ja, het is ook zo verschrikkelijk moeilijk om dat gevoel van je af te zetten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s