Mijn veilige haven in deze wereld

Als het om verbouwen gaat, ben ik heel simpel: de Bevelvoerder krijgt volledig de vrije hand. Hij heeft namelijk de inzichten en de creatieve ideeën, ik niet.
Over de badkamer zal ik ook eens loggen, maar onze keuken is belangrijker. Onze keuken is namelijk mijn veilige haven in deze wereld.

Zijn ideeën destijds bij de verbouwing van de keuken:
* we breken de muur weg en het mini-keukentje wordt een bijzondere open keuken.
* geen hoge kasten of hoog doorlopende kasten: wij willen een compleet vrije ruimtelijke doorkijk richting raam, onze woonkamer is namelijk klein genoeg.
* ter compensatie nemen we 2 tafelmodel koelkasten om te voldoen aan de behoeften van een gezin van 5.
* we nemen een U-keuken met een kook-schiereiland die de woonkamer inkijkt.
* aan de bar met overlopend aanrecht komt de compu: hij kookt, zij computert face-to-face.

Zijn ontwerp van a tot z. Alleen de keuze voor het aanrechtblad deden we samen.  Natuursteen, zwart met bloedrode ader. Bij de bar 90 cm diep met overhang. De keuken staat er nu 5 jaar en hij werkt nog steeds aan alle kanten. Deze foto maakte ik expres met een voor mijn doen rommelig aanrecht en kerstboom. Zelfs met rommelig aanrecht werkt mijn keuken helemaal.

Image Hosted by ImageShack.us

Sterker nog. Mijn keuken is mijn haven. Mijn veilige haven. Niet het fornuis, vergis je niet. Ik kook namelijk niet of nauwelijks, dat doet de Bevelvoerder. Nee, de vloer van de keuken is mijn haven. Daar verstopt in de U van de U-keuken zit ik vaak. Daar op de grond. Ik voer daar lange telefoongesprekken. Ik denk daar na. Ik huil daar. Ik knuffel daar. Gek he? Dat plekje van het huis is mijn veilige haven.

Image Hosted by ImageShack.us

24 thoughts on “Mijn veilige haven in deze wereld

 1. Dat is een super plekje. Kan me helemaal voorstellen dat je ongemerkt voor de rest een traantje kan laten.
  Toch hoop ik lief meisje dat je komend jaar daar meer lacht dan huilt.. Ja dat wens ik je toe, veel lachen in het nieuwe jaar met bevelvoerder en zijn spruiten. ….
  Maar eerlijk is eerlijk tis een super plekje.
  Liefs van mij

 2. Apart logje, Ja.
  Gek? Nee absoluut niet.

  Het is dat onze keuken nu een deur heeft en ik er niet zomaar binnen kan lopen, anders zat ik ook daar. Als het goed gaat, als het minder goed gaat. Als ik hang om te kletsen…
  Bij mijn ouders deed ik het wel, op de verwarmde vloer, voor de oven of op het aanrecht terwijl mijn moeder om me heen werkt.

  Dus totaal begrijpelijk, het had mijn keuken kunnen zijn.

 3. In ons vorige huis (ruim7 jaar geleden) had ik exact zo’n plekje. En exact daar, in de knik van de keuken. In dit huis heb ik het prima naar mijn zin, maar dat ene lekkere plekje heb ik nog altijd niet gevonden…
  De bevelvoerder heeft dat overigens vakkundig, creatief en bijzonder goed ontworpen. Enzo. !

 4. Je keuken is prachtig en superpraktisch. Vond ik toen ik hem in real life bewonderde. En ooooh… Zo’n plekje zie je er niet aan af als je hem ‘gewoon’ bekijkt, maar kan het me zo voorstellen! Een fijn, veilig, uit het zicht maar toch binnen hoekje.

  Ik sluit me aan bij leni en hoop dat je er volgend jaar vooral veel positieve momenten zult hebben.

 5. Ook bij mij is de keuken het veilige plekje. Ik zit altijd op een bepaalde plek aan de tafel, zodat ik naar buiten èn naar de computer kan kijken……
  Heel mijn leven al van een woonkeuken gedroomd, jaloers gekeken naar Pippi en de kinderen van de Kabaalstraat en nu heb ik zelf zo’n keuken. En weet je, al krijg ik hem nooit meer als we weer naar Nederland gaan: ik heb hem gehad en er met volle teugen van genoten!

 6. Mooi logje (en mooie keuken). En ik zie je daar zitten. Ik kan het me dus echt helemaal voorstellen, dat jij daar zit. Zat jij daar ook toen wij belden? 😉
  Mijn veilige haven: dat zijn de armen van manlief. En omdat die nogal wat beweegt is dat plekje de ene keer hier, de andere keer daar.

 7. Lekker plekkie Repel. Ik ben jaloers… Wij zouden ook graag een open keuken willen. Nu zit 1 van ons steeds op het aanrecht als de ander kookt. Ook gezellig… Maar zo’n leuk barkrukje zou het helemaal af maken 🙂

 8. Ik geloof dat jouw keuken doordat het een u-vorm heeft een gezellig en veilig nestjes-gevoel geeft. Helemaal met zulk gezellig en lief gezelschap dat gezellig bij je komt kwispelen.

  Het lijkt mij een droomkeuken, toch open, veel ruimte en contact met de rest van het huis… zálig!

 9. Helemaal niet gek. Op de grond om goed te kunnen aarden. Rugdekking. Uit het zicht, maar jij ziet iedereen. Thuis. Dichtbij Bevelvoerder’s plek.

  Ik vind het volkomen logisch.

 10. ziet er een zalig plekje uit… kan me – zoals nog anderen hier – goed voorstellen dat je je daar veilig voelt, omringd door keukenkastjes, lekker op de grond…
  voor het nieuwe jaar wens ik je toe dat je dat veilige plekje zo weinig mogelijk nodig zal hebben, omdat je je gewoon overal veilig voelt, maar als je het toch nodig hebt, dat het dan jouw eigenste veilige plekje mag wezen…
  vier goed straks en tot volgend jaar!

 11. We zouden tweeling kunnen zijn!! Sta jij dan ook weleens voor het raam na te denken, terwijl je naar buiten kijkt? (zonder echt iets te zien dan overigens….)
  Alvast goede jaarwisseling!! Maak er een bijzonder jaar van!! XX

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s