Nooit is het hier rustig!

Ik keek de serie, ik had heb de lp.
In de jaren zeventig.
(Oma spreekt)

Bevelvoerder is van dezelfde generatie: hij had het boek!

Jullie kennen alleen opzij, opzij, opzij, ….wij kennen de rest.
En de rest is beter.

Opzij, opzij, opzij is wel de reden overigens dat ik altijd heb gedacht dat koetjesvoetbal één woord was.
(“….want over, koetjes, voetbal, en de lotto praten, nou gedag tot ziens adieu het gaat je goed…”) 

Maar goed, de rode draad van deze log….andere nummers van de plaat spreken nu veel meer  tot mijn verbeelding. Zoals deze.
Vandaag stond deze 10 keer op repeat.
(Ik heb de lp inmiddels uiteraard digitalisch in iTunes, dat moge duidelijk zijn.)
Onderaan de muziek….muziek en tekst matchen zo mooi.
*zucht* En op gitaar Harry Sacksioni, dan maak je de Repel sowieso blij.
Die tweede keer, met overslaande stem “moet dat nou?”…..Yep, 10 keer op repeat vandaag. 

Nooit is het hier rustig
Nooit is het hier stil
’t Is altijd overal herrie
Overal lawaai

Als ik eens wil lezen
Begint iemand te praten
Als ik rustig voor me uit wil dromen
Moet er altijd Jan en alleman
Heel toevallig op visite komen

Of iemand laat wat vallen
Of iemand slaat een deur
Of iemand moet zo nodig drie keer achter elkaar naar de w.c.
Nee het leven valt me zo af en toe niet mee

Kan ’t nu niet zachtjes
Kan ’t niet wat stiller
Moet dat nou
Waarom sta jij daar zo vreselijk hard te gillen

Waarom fluit jij altijd
Als ik een liedje fluit
Dat zelfde liedje mee

24 thoughts on “Nooit is het hier rustig!

 1. Ik moest altijd meeluisteren naar de muziek van oudste zus, die was idolaat van Herman. Inmiddels begrijp ik het wel beter, hij zingt zo mooi, en sommige liedjes zijn ook echt prachtig geschreven.

 2. Nou klinkt het alsof ik niet van jullie generatie ben, wat ik natuurlijk wel ben… die koetjesvoetbal, die ken ik ook (-; Maar andere nummers toen niet zo meegekregen, behalve dus van zus, en daar zit je dan weer niet op te wachten (-;

 3. Jeugdherinneringen!!!
  Met een VanVeenofiel als moeder was dit ook dagelijkse kost voor ons.

  Dit lied zong ik regelmatig in de klas, als het weer eens een hele hectische dag was geweest.
  Is een supereffectieve manier gebleken om op een gezellige manier de boel uiteindelijk weer rustig te krijgen.

   • Of wat dacht je van tegen je grote broer opboksen met “we zullen wel eens zien wie hier de sterkste is, hé, dat zullen wij eens zien !”
    Ben meteen gaan googelen, want ik wil hem ook weer draaien. En mijn kinderen ermee opvoeden!
    Maar helaas, ik kan niet zo’n glimmend schijfje vinden. En tot mijn schande moet ik bekennen dat wij geen platenspeler voor het echte werk meer hebben…

   • oh, en het bestellied!
    en de pingpongsong!
    en Niet te koop!
    en …….
    Ik zit hier helemaal te jeugdsentimenten.
    Met dank aan StefanHHW die ze op youtube heeft gezet.
    Wat heerlijk dat al die teksten weer zo uit het goede hersenvakje omhoog springen.
    En natuurlijk met dank aan Repel die me op dit spoor zette…

   • Hihi Nicolette, dat zingen wij hier heel vaak:

    Toevallig kan ik
    op 10 meter afstand
    in kleine letterjtes
    oli
    oli
    olifant lezen!

    Briljant!

 4. Nooit reageer ik, maar nu even wel! GEWELDIG! Het is bij ons de favoriete cd van mijn twee meiden van 8 en 10! En dit nummer wordt hardop gezongen, liefst zo hard mogelijk, en hele toneelstukken erbij… zoals eigenlijk bij alle liedjes. En werkelijk niemand in mijn vriendenkring kent deze liedjes en snappen er dan ook helemaal niets van!!

 5. Ja verdomd! Ik heb het niet heel vaak gezien. Wist nog wel van het bestaan er van. Wist ook dat opzij, opzij, opzij daar vandaan kwam. Maar hij zat heeeeeel ver weg verstopt. Dat gebeurt toch niet heul erg vaak met mijn jeugdherinneringen….

 6. Voorwaarde is natuurlijk wel dat je ook een ouder hebt die daar van houdt. Komende uit 73 zegt de wonderlijke avonturen van Herman mij dus helemaal niets. Ik lees wel dat het van oorsprong voor de Duitse tv werd gemaakt en pas 2 jaar later bij de KRO is uitgezonden. Maar dan nog, nooit gezien en nooit gehoord ook niet. Toch wel raar.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s