Mijn sleutelbos; sleutels versus meuk

Dit is mijn sleutelbos.

Image Hosted by ImageShack.us

En nee, de verhouding sleutels <–> andere zaken is alles behalve zoek. Ik zal het uitleggen aan de hand van de pijltjes.

Pijltjes met letters duiden functionele meuk aan. Zoals sleutels en andere huishoudelijk technisch gezien noodzakelijke zaken.

Pijltjes met nummers duiden andere items aan die aan mijn sleutelbos horen. Omdat ze belangrijk zijn voor mij. En omdat mijn sleutelbos dagelijks bij mij is, zijn deze zaken daarmee ook dagelijks bij mij. Het zijn voor mij de emotioneel noodzakelijke zaken. (Noodzakelijke Zaken die niet aan sleutelhanger kunnen hangen, zitten in portemonnee.)

1. De voordeursleutel van ons huis. Onder dat dak, achter die deur, wonen ik en de Bevelvoerder, en de drie Daltons en de drie katten en het hondje. En soms een dode muis als het Miss Marple blieft.
2. De achterdeursleutel van ons huis.  Naar onze achtertuin waar ons gras altijd groener is dan elders omdat het kunstgras is. En dat meen ik letterlijk en figuurlijk. En het hondje ook. Kunstgras rules, voor zover het ook de hond betreft.
3. De sleutel van onze kersverse Opel. De eerste gloednieuwe auto die we ooit hebben gekocht. Met onderhandelen en alles. Nu hebben we een Opel en een hondje. De hippe jaren liggen ver achter ons!
4. De sleutel van onze Smart. De enige auto die de Repel zonder problemen kan parkeren. Het ootootje dat *je zult het niet geloven* weekboodschappen voor een gezin van vijf met gemak kan herbergen.
5. Het muntje voor het winkelwagentje. Ik heb ze overal en nergens en toch ben ik ze du moment altijd kwijt. Gek he?
6. Zelfscannen bij de Appie. Het tijdsvoordeel is niet de rij bij de kassa, maar het al ingepakt hebben tijdens het shoppen. Op je eigen manier.
7. Een muntje van 2 euro, een muntje van 1 euro en een muntje van 50 cent. Noodreserve voor WC’s onderweg met betaling en dat soort zaken.

A. Oude werkgever. Wekelijks naar de MacDo voor een lunch. Toen ik daar wegging stopte die traditie. Lag het dan toch echt aan mij? Retorische vraag.  Op mijn verjaardag in 1996 trakteerde ik geen taart, maar MacDo. Ik at een Happy Meal en ik kreeg het kado van mijn collega’s. Dit was het kadootje dat er toen in zat.
B. Beste Vriendin en ik bleken ineens allebei te houden van dezelfde Franse artiest die hier totaal onbekend is. ( Je zult maar beste vriendinnen zijn!) Wij gingen na deze ontdekking samen naar een concert van hem in Wallonië. Met overnachting en al. Deze drukke werkende moeders gingen road trippin’ en alles en overnachtten in een chique hotel. Dit was onderdeel van de merchandise die werd verkocht.
C.  Relatiekadootje vanuit mijn oude werk. Functie aan bos is net name de vragen die het oproept.
D. Relatiegeschenk van een internationale kennis wiens Engels dermate triest was dat het tot zoveel hilariteit heeft geleid dat….ja, tot wat eigenlijk. De beste man was een kei, op zijn Engels na. Alles bij elkaar moest ik lachen en had ik diep respect voor hem en hij deelde maar drie van deze dingen uit. Damn’, ik was een van die drie in een gezelschap van bijna 400. Dit item staat voor mij voor respect.
E. Door het licht is het plaatje slecht te zien. Jammer. Het is de penning van de Rasvereniging voor Drentsche Patrijshonden. Verdere uitleg overbodig. Toch?
F. Dit zat aan de sleutel van de opel toen we hem ophaalden. Symbool totally unrelated to Opel…behalve…
Tattoo van Manlief staat symbool voor de drie-eenheid. Dit is een soort van…de remake voor vijf.

Ah! Tweede nummer 1 vergeten (foutje in de fotobewerking)…Dat is dus eigenlijk een G. Dat is een kadootje dat ik kreeg van mijn overbuurmeisje uit San Fransisco. Ik wilde alleen maar iets dat te maken had met het treintje en toen kreeg ik dit van haar. Aan de ene kant het treintje en aan de andere kant mijn naam.

20 thoughts on “Mijn sleutelbos; sleutels versus meuk

 1. Mooi lijstje! Vooral de F. Hoe een standaard ‘prulletje’ zomaar iets moois kan verbeelden. 🙂

  Hier veel minder meuk aan de sleutelbos, maar krijg desondanks met grote regelmaat commentaar wat voor zooi ik er allemaal aan heb. En dan kijk ik er nog wel eens kritisch naar. Om toch iedere keer weer tot de conclusie te komen: nee, er kan niets af. 😛

 2. Ooo gaaf! Ik wil ook wel zoveel leuke dingetjes aan mijn sleutelbos… Maar volgens mijn ‘zuinig op spullen man’ is dat niet goed voor het stuurslot van de auto.. Ik geloof daar helemaal niets van hoor! Voor jou is het bijna een ‘pandora armband’ allemaal dingetjes met een herinnering! MOOI!

 3. Poeh hé, wat een bos.
  Ik ben in deze – hoe contradictioneel met mij zelve- iets te functioneel.
  Aan mijn bos hangen slechts sleutels; veel sleutels. Geen autosleutel, wel een fietssleutel. EN die hele bos hangt dan te rammelen. En, erger nog, die hele bos moet soms opeens effe snel in de jaszak. Voordeel s wel dat je het hoort (en voelt) als je ‘m verliest.
  Ik denk dat het ook komt omdat ik aan te veel dingen waarde hecht; ik zou mijn hele leven aan mijn bos moeten hangen.
  Hè jakkes, wat ben ik nuchter hier in…. Hmm… zal het tijdstip van de dag wel zijn…

 4. Hihi wat een gewicht.. dat verhaal van die autosleutel is jammer genoeg echt zo . Net als sleutel in broekzak (krom). Maar het is een prachtig bosje vol weemoed toch. Een smul om naar te kijken. Liefs Leni

 5. Wow wat een bos. Die past toch nooit in je broekzak. 😉
  Dus wat ik heb: een sleutel in mijn portemonnee. En een losse sleutel die in het sleutelkastje hangt die ik meeneem als ik portomonneloos wegga.

 6. Wow, zo’n bos ben je ook niet zo snel kwijt! Of vergis ik me daar nog enorm in? Ik ben mijn sleutels minstens 3x per dag kwijt, ondanks ons functionele sleutelschaaltje bij de voordeur.
  Maar ja, bij mij hangen er ook maar 3 sleutels en een harpje aan die bos. Dat is vragen om zoekraken…

 7. Ik vind dat dus mooi, zo’n bos vol verhalen. Heb ik zelf ook! Een enorme sleutelbos met van alles en nog wat qua herinnwringen. O.a. Iets wat ik van Gwennie heb gekregen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s