7 thoughts on “De vraag stellen tijdens het tandenpoetsen is antwoord krijgen.

  1. De dag ervoor:

    Volgens Wijzemans (6 jaar) kan je elke som met een telraam doen. Het ligt er gewoon aan hoeveel een balletje waard is. “als de 1e 5 is, is de 2e 10 en de 3e 15 en de 4e 20 en de 5e 25, maar als de 1e 10 is, is de 2e 20 en de 3e 30!”

  2. Elke vraag die hier tijdens het tandenpoetsen gesteld wordt, heeft hetzelfde antwoord: “Niet praten als ik je tanden poets!” Wat natuurlijk niet wegneemt dat het erg knap is van Wijzemans.

  3. Ik dacht dat hij wilde weten hoe het concept Tijd in elkaar stak. Ik zie in ieder geval een klok en heel veel stukjes minuten en nog wat meer secondes op de spiegel staan. Wanneer wie naar bed bed moet en hoe laat, hoeveel tijd je daar voor krijgt en ga zo maar door. Hoe lang kan ik rekken en hoe lang is rekken dan? Hoe vroeg moet ik opstaan en waarom is dat dan weer vroeg en niet laat? En als ik dan echt om 8 uur naar bed moet dan vind ik dat vroeg en jullie laat.Hoe zit dat? En waarom is tijd een rekbaar begrip als je geen tijd kunt maken? of kun je dat wel???? en zo ja, hoe dan? Heeft hij ook van dat soort vragen?

    • Plofje: jij begrijpt het! Hij vroeg nog net wat meer rekentechnische dingen, maar dat was het idee ja!

      Gek genoeg heeft hij nog niet heel sterk het idee dat het oneerlijk zou kunnen zijn dat wij later gaan. Dat Spelmaker later mag daarentegen….

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s