Schat, we nemen een hondje!

Ik moet enorm de neiging onderdrukken om dit logje defensief te schrijven; om te beginnen met het ontkrachten van eventuele vooroordelen of stellingnames die er misschien zijn.

Want nee, de komst van het hondje was niet impulsief. Daar discussieerden we al 5 jaar over.
En ja, het tijdstip van de komst van het hondje was weloverwogen.
Evenals het ras.
En de financiën.

Heb ik het stiekem toch gedaan he? Mezelf verdedigen.

Toen we het belletje kregen dat er een teefje uit een nestje voor ons was, jubelden we.
Maar stiekem diep in mijn hart schrok ik.
Kan ik dit wel? Kan ik een hond opvoeden?
Was dit het juiste besluit? Help?

Toen we het hondje op 15 oktober ophaalden was ik al #fliefd.
Fletcher stal ons hart vanaf dat moment.
Maar de rit naar huis was ik ongerust.
Oh hemel, kan ik dit wel.

Volgens de boekjes had ze binnen 2 weken zindelijk moeten zijn.
Maar we hielden moed.
Wij wisten wel beter, want we kenden haar, moedeloos als we soms waren.

Ik wist wel dat ze niet zo rap zindelijk werd als gehoopt, maar ik merkte niet dat er iets anders speelde.
Ik heb niet gemerkt dat het bergafwaarts ging met haar, zo sluimerend ging het.
En toen werd ze ziek.
Blaasontsteking, blaasgruis.
De ontsteking was de reden dat we onderliggende blaasgruis ontdekten.
Blaasgruis is een oude kater ziekte, geen puppy teefje van 4 maanden ziekte?

Stemmetje achter in mijn hoofd: hey Reeeeepel…..fout hondje Repel! Dit wordt je financiële ondergang en je kinderen kunnen niet meer zonder haar….hey Reeeeepel!
Hey Reeeeepel: voor altijd zal je haar elk uur moeten uitlaten zoals de laatste 2 maanden, hey Reeeeeepel: je bent gegijzeld door je hondje!
Hey Repel, weet je nog dat je twijfelde? Eigen schuld dikke dult Repel! Je had nooit een hondje moeten nemen!

Een aderlating verder en een aanslag op ons gezin verder gaat ging het beter met haar.
Tot vandaag.
Weer helemaal loos.
Bij het inleveren van de urine bij de dierenarts krijgen we de andere arts en de andere assistente en de adviezen en voeraanbevelingen en medicijngegevens staan haaks op elkaar.
Nee, niet eens haaks: ze zijn elkaars inversen.

Over een ding zijn ze het echter allemaal eens: er is iets goed mis met het hondje.

De Repel heeft een afspraak afgedwongen met de arts die ze wel vertrouwt.
De Bevelvoerder gaat daar morgen naartoe.
Dan mag ik een rondje gaan draven.
Voor mijn 41’ste verjaardag.

Ik ga net zolang draven totdat dat stemmetje mijn kop heeft verlaten:

Hey Reeeeeeepel, komt niet goed niet! Het is een aangeboren afwijking en ze moet geopereerd worden.
En zelfs daarna wordt ze niet zindelijk en blijft ze aan dieetvoer!
Hey Reeeepel, jullie moeten de komende 16 jaar elk uur naar buiten, en nooit meer samen met je man weg want je vind nooit geen oppas meer die op 3 kinderen en een onzindelijk hondje wil passen…

Ja maar….ik hou van haar.
Ze is een gezinslid.
Ze is Fletcher.

 

31 thoughts on “Schat, we nemen een hondje!

 1. Oh, schat toch… Ik lees dit met een brok in mijn keel…. Het komt wel goed schatje, dat wil ik tegen je zeggen. Maar ik weet t niet en dat spijt me. Ik, als positief denkend vriendinnetje, wens je voor je verjaardag een beter hondje in de zeer nabije toekomst. Good luck dear!

 2. Lieve Repel,

  Ik zou zo graag dat stemmetje uit je hoofd slaan (wel zachtjes uiteraard). Over dat opvoeden maak ik me geen seconde zorgen. Dat kan jij! Dat kunnen jullie! Jullie kunnen drie heel bijzondere jongens opvoeden. Dan kunnen jullie dat ook met een hondje.

  Maar… Wat er nu speelt, is niet een opvoedingsprobleem maar gezondheidsgedoe. En daar helpt geen enkel opvoedkundig trucje aan. En dan kan ik wel tegen je zeggen ‘geef het nog een kans, wacht even af wat de dierenarts morgen zegt, misschien zijn er nog andere medicijnen, wellicht groeit ze er overheen’ enz enz, maar dat zeg je zelf ook al…

  Ik hoop dat de ‘goede’ dierenarts morgen met een helder verhaal komt. Danwel om de mening van zijn collega te verduidelijken / te ondersteunen met argumenten danwel met een andere oplossing die jullie, jou, het vertrouwen geeft om dat stemmetje uit je hoofd te verbannen.

  Lijkt me een mooi verjaardagscadeautje!

  *knuffel*

 3. Oh meisje toch! Wat een beren zie jij op de weg…….. Het komt vast goed, op wat voor manier ook en misschien niet op jou manier. Maar toch.
  Lieverd, ik wens je hoe dan ook een fijne verjaardag morgen. Een dikke knuffel en 3 zoenen van mij.

 4. Och ik kan me je gevoel zo goed voorstellen… ik hoop dat het iets is wat oplosbaar is door medicijnen of door een operatie en dat het daarna klaar is, over is, en ze bij jullie gezin mag blijven horen.. Maar ik snap dat je daar nu erg onzeker over bent…

  Ik weet zeker dat wat het ook gaat wezen dat jullie de juiste beslissing gaan nemen, no matter what… want ik ken maar weinig mensen die zo goed hun hart en verstand kunnen laten samen smelten… naar een goede beslissing voor beide partijen..

  Meid veel sterkte morgen, en ik hoop op een mooi verjaardagscadeau voor je.. *dikke knuffel*

 5. Nou, hoe is dat nou mogelijk? Zo’n leuk, lief hondje en dan zo fundamenteel ziek? Daar staat je verstand toch bij stil? Hoe dan ook, een hond is toch geen mens, weet je…….. Verder denk ik , net als de anderen, dat je heel goed een afgewogen beslissing kan nemen,eentje waar iedereen vrede mee kan hebben, maar pijn doet het, in ieder geval, wat je ook beslist en wanneer….. Geef het niet zo snel op, maar een best wat altijd pijn heeft en niet zindelijk kan worden, dat is ook niks….. Nou ja, je weet het zelf allemaal wel natuurlijk. Ik zit alleen maar een beetje met je mee te denken…

 6. Eerst even dit: hieperdepiep hoera voor je verjaardag. En dan hoop ik met jou en iedereen die hier met je meeleeft en meedenkt, dat er een opöossing Is / komt, die goed is. Goed voor hondje, maar ook goed voor jullie als gezin. Ik weet dat je die beslissing over een hondje in huis te halen niet zomaar spontaan nam. Ik weet dat jij een lieve mama bent en zeker ook een geweldig baasje voor Fletcher. Daar mag je nog geen seconde aan twijfelen. Maar ik weet ook hoe moeilijk en lastig een leven met een ziek huisdier kan zijn. De riem van de hond zit aan beide kanten vast: Aan de ene kant is de hond vast aan die riem. En aan de andere kant zit jij er aan vast. Ik hoop met je mee….

 7. Heel herkenbaar… Zo zou ik ook aan het malen gaan. Ik kan wel zeggen “kop op” of “hou je taai” maar dat gedenk gaat toch wel door. Probeer toch je stinkende best te doen eea naar de achtergrond te verdringen, tot de dierenartsen komen met hun diagnose. Adem in, adem uit…

 8. Gefeliciteerd Lieve Repel, weer een jaar ouder, wijzer en grijzer?
  Grapje! Nog vele gezonde jaren erbij samen met al je mannen!

  Meisje toch, je wil het allemaal zo goed, doen, en weet je: Je DOET het goed!
  Niet twijfelen aan jezelf!
  Ik hoop op een goed advies en een duidelijk antwoord, liever nog een “Komt wel goed met Fletcher”!

  Dikke knuffel
  Liefs,

 9. Even rustig blijven, valt niet mee, ik weet er alles van. Onze lieve lobbes Imke van 5 jaar begon slecht te lopen, kan een keer gebeuren, steeds slechter, en wat denk je? Niet 1 maar 2 gescheurde kruisbanden, diep ademhalen, wat nu? We hebben eerst de ergste laten opereren, en we zien het nu al een stuk zonniger weer in (en Imke ook) Is natuurlijk een heel ander verhaal, maar o, wat snap ik je goed. En baasbraal zegt: het blijft wel een hond, ja maar dan wel een hond die een gezinslid is. Veel sterkte, duim voor je en voor Fletcher, dat er een goede oplossing mag komen. groetjes, Roelien

 10. Allereerst, een beetje laat, nog de beste wensen. En nu ik toch aan het wensen ben, een hele fijne verjaardag. Ondanks de rook en zo….
  En Fletcher, tsja, dat is gevoelig. Natuurlijk heb je een weloverwogen keuze gemaakt, daar mag je nooit aan twijfelen. Maar een ziekte, dat kun je niet voorzien. Ook niet met kinderen bijvoorbeeld. Het krijgen van kinderen is ook een keuze en die kan soms ook ingrijpende gevolgen hebben. Maar daar moet en wil je ook mee verder. En dat geldt ook voor Fletcher. Je gaat gewoon door en hoopt het beste.
  Heel veel sterkte en ik hoop dat het allemaal goed gaat komen met Fletcher.

 11. Oeioei, wat lastig he. En wat een pech, als hondje nu net een niet gezond hondje blijkt te zijn. Maar ja, wat je zegt, ze is een deel van je gezin. En wie doet er nou zijn baby weg omdat hij last van eh… ja wat, heeft?

  Sterkte! Hoop dat de dierenartsen er uit komen. Ik weet niets van honden trouwens, maar heb wel horen zeggen dat je er goed aan doet naar de dierenartsen van de universiteit / diergeneeskunde te gaan?

 12. We hebben eens een puppy van negen maanden (moeten ?) laten inslapen wegens gezondheidsproblemen. Het lot gaf ons daarna een dubbelganger met (bijna) dezelfde afwijking en die is ondertussen al acht jaar bij ons…. Het kan alle kanten opgaan, hou moed het komt goed !

 13. Hè, gatsie… Ik weet niet zinnigers te zeggen dan “Het is zo als het zo is”. Maar ja, daar hebbie ook niet veel aan. Die beren op de weg zijn ook zo standvastig hè, die willen niet zomaar weg… of uit je hoofd. Ik hoop dat er voor je lieve schat een mooi pilletje, prikje of dieet op het programma staat en in het uiterste geval een operatie, maar dan wel flitsend snel herstel en zo, zodat je heerlijke boswandelingen kunt maken en dat je ook op vakantie kan of wat dan ook… Ik hoop dat de speciale dierenarts jullie en vooral natuurlijk de lieve schat kan helpen en jullie zo snel mogelijk uit de onzekerheid haalt.

  O ja… ook nog een héle fijne verjaardag natuurlijk.

 14. Als je kinderen hebt kunnen opvoeden lukt het zeker met een hond, en hef feit dat deze hond blijkbaar wat gezondheidsproblemen heeft wil nog niet zeggen dat het uiteindelijk niet goed kan komen. Kinderen/mensen hebben soms ook gezondheidsproblemen en dan moeten die gewoon aangepakt en behandeld worden.
  Het lukt je zeker 😉

 15. Wat een narigheid is het. Maar wat ik mis in je hele verhaal is dat wat de fokker zegt. Ik las wel op twitter dat hij er aandacht voor heeft, maar hoe zit dat met ‘geld terug’? Ik bedoel, natuurlijk doe je haar niet weg, maar hij heeft jullie wel gewoon een zieke hond verkocht en als je dan zo’n goede fokker zegt te zijn, had ie dat moeten merken voordat ze naar jullie toe ging. Neemt niet weg dat het voor jullie én voor het hondje ontzettend sneu is. Ziek zijn sucks en helemaal als je een hondje bent en niet kan aangeven waar het probleem zit.

  Dikke knuffel voor je, ook voor je verjaardag en ook nog voor de ellende van afgelopen nacht!

 16. oeioei…flasback hier. Onze hond kreeg toen we hem 2 maanden hadden kanker en werd ‘afgeschreven’. Wij hebben hem toch laten opereren in vol vertrouwen en met de kinderen besproken: ‘het is geen stuk speelgoed dat we weggooien of inruilen omdat ie het niet doet’.
  Wat jij zegt ‘het is onze Fletcher’, dat hadden wij ook: het is onze Storm. Hij is trouwens beter geworden na de operatie en veel medicijnen en is nu al 11 jaar oud. Alive and kicking.

  Sterkte met alles en alvast gefeliciteerd, het stemmetje raak je wel kwijt morgen!

 17. Een hond is net als kids niet makkelijk maar voor het gemak zijn we niet geboren. Je krijgt van zowel de kids als je hond veel liefde en trouw terug. Ook al is het er een met een “rugzakje” je zal veel van hem houden en veel liefde terugkrijgen.
  succes je “new best Friend”

 18. In wat een impasse zijn jullie beland… Pffttt… dit is echt heftig! Dit is retemoeilijk! Dit is… ongelooflijk moeilijk, lieverd! Ik hoop dat de dierenarts iets voor jullie kan doen!!!
  ps, proficiat!! De verjaardagszoenen krijg je morgen!! XxX

 19. Ik weet niet goed wat te zeggen want ik vind het zo sneu voor jullie. Voor jullie allemaal en voor Fletcher. En ik begrijp je gevoel helemaal en ik herken het stemmetje. Misschien dat dat toch iets helpt? Heel veel liefs en een fijne verjaardag (al begon die vandaag ook weer heel anders dan gehoopt las ik op twitter, waren er maar ‘ns saaie dagen nietwaar?) en tot morgen!

 20. Update: nieuwe antibiotica, bloed geprikt, vertrouwen in mijn da terug ( naar haar collega ga ik niet meer), maandag bellen voor bloeduitslag, woensdag bellen omdat zij gaat consulteren bij een hondendieetgoeroe….

  En mijn huis is niet afgefikt.

 21. lieverd, wat doet het zeer hè… iemand van wie je houdt, zien lijden…je snapt wel wat ik bedoel… een hondje is kind nummer zoveel…en later kind nummer 1 als de rest eenmaal uit huis is…(duurt gelukkig nog even voor jullie)
  Dit bericht is gelijk een felcitatie…ten eerste voor je verjaardag, en ten tweede voor je herwonnen vertrouwen.

  knuffel

 22. Repel, ik heb hier een poes die van kitten af blaasgruisproblemen heeft. Met goed dieetvoer is het aardig in de hand te houden, ze heeft geen pijn, is af en toe nog wel wat onzindelijk (zeker als ze buiten de deur iets heeft gegeten) en inmiddels is het een poes die komende maand mei haar twaalfde verjaardag viert.
  Ik weet niet hoe dat met hondjes is, maar haar dieet kun je prima in de gaten houden en als de da zegt dat het gaat lukken, dan moet je er vertrouwen in hebben.

  Maar nu gewoon je verjaardag gaan vieren en plezier hebben xxx Gefeliciteerd!!

 23. Inmiddels ben je 41 en hoef je je – net als toen je 40 was – inderdaad niet te verdedigen en doe je het – net als toen je 40 was, gewoon hartstikke goed en zijn er soms domweg – net als bij ons allemaal – van die (walgelijk) moeilijke zaken waarop we helaas geen invloed op hebben en vertrouwen wij allemaal met jou (houden we onze duimen gekruist) op een hele goeie uitslag voor en toekomst met jullie lieve Fletcher 🙂 Hele dikke knuffel!

 24. Lieve Repel, alsnog van harte gefeliciteerd met je verjaardag! Hoop dat je, ondanks alles toch een fijne dag hebt gehad. Ik zal voor je duimen dat Fletcher snel weer beter wordt, want als je hondje ziek is voel je je zelf ook niet fijn. Wij hebben een hondje dat op z’n 2de blaasgruis heeft gekregen. Hij krijgt nu ook dieetvoer en over een tijdje gaan we het weer proberen op normaal voer. Maar het gaat erg goed met hem en onze dierenarts had goede hoop dat onze hond het goed gaat doen op normaal voer. Een schrale troost voor jou misschien, maar wellicht kan ik je met deze info toch een beetje opfleuren.
  Knuffel,
  R

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s