Lopen om te overleven

“…en de bestralingen beginnen een week of 5 na de operatie.”
Ik keek de Bevelvoerder peinzend aan en de arts zag me rekenen.

“Ja, na Utrecht dus.” Ze snapte het direct.
“Als je een beetje goed uit de operatie komt, is het niet uitgesloten dat je Utrecht alsnog kan lopen.
Je bent in topconditie: hoe beter je conditie, hoe sneller je herstel. Blijf lopen, tot de operatie! En Utrecht behoort nog steeds tot de mogelijkheden.”

“Nou…..”, sprak de mammacare verpleegkundige vol twijfels…
“Ze kan hem nu al! Het kan nog steeds.”, onderbrak de arts haar ruw.
Mijn arts is zelf een loopster met een marathon op haar naam. Ze snapt daarom waarom het zo belangrijk voor me is.
En tegen mij zei ze streng: “Blijf trainen, blijf lopen, tot de dag van de operatie!”

Hoe beter mijn conditie, hoe sneller mijn herstel.  Dat is waar.
Sporten werkt mentaal goed. Ook dat is waar.
Utrecht geeft mij een doel in dit hele proces. En dat is misschien de grootste waarheid.

Meende ze echt dat Utrecht nog aan de horizon ligt? Wellicht voor een deel. Ze zal me echter voor een deel ook mentaal hebben willen beïnvloeden.
En dat is gelukt.

Ik loop om mentaal te overleven.
Hardlopen houdt me op de been, houdt mijn hoofd steady.
Hardlopen houdt mijn lijf in conditie, houdt me fit.
Hardlopen geeft mij een doel.
Na de operatie ga ik herstellen om Utrecht te kunnen lopen op 9 april.
Dan kan ik de bestralingen in, wetende dat ik een marathon op mijn naam heb.
Als ik een marathon kan lopen, kan ik de bestralingen ook aan namelijk.

Ik denk dat mijn arts dat heel goed begrepen heeft.

The road to Utrecht om te overleven.

39 thoughts on “Lopen om te overleven

 1. Helemaal goed Repel! Stel dat doel en doe waar je je goed bij voelt. Als dat hardlopen is voor jou: DOE DAT! Het helpt zoveel als je tussen de behandelingen door leuke dingen kunt doen.

 2. Run Repel! Maar ook als je Utrecht niet gaat halen, kan jouw supersterke lijf de bestralingen aan. Je bent in topconditie!
  Je kan het, ook omdat jouw Daltons er allemaal voor je zijn en jou er ook doorheen zullen slepen!

 3. Zo leuk om te lezen dat hardlopen dit voor je kan doen!
  “Live as if there is no tomorrow. RUN as if you were to live forever.”
  Sterkte in de moeilijke tijd. Mijn gedachten zijn bij jou
  *Knuffel*

 4. oh ….. ik ben geschrokken van de eerste boodschap, het is dus zo dat er over bestralingen gesproken word…afschuwelijk….k heb er gewoon geen goede woorden voor alles klinkt nu een beetje gek/afgezaagd, maar weet wel ik ben oprecht en.k wens je heel veel sterkte en alle liefde, en natuurlijk hoop ik ook dat je Utrecht gewoon kan gaan lopen, dat lukt je vast!!! Je loopt zo veel, en bent in een hele goede conditie!

 5. Een hele slimme arts heb je! Die weet hoe ze mensen kan motiveren en hoe ze n het bijzonder jóu weet te motiveren. En wat betreft dat zwaard van Damocles dat nu weg is: ik snap dat. Die onzekerheid en spanning elke keer weer is killig. Dan kun je beter nog iets hebben waar je tegen kunt vechten, waar je iets tegen kunt dóen. In plaats van lijdzaam af te wachten. Utkomtgoedutkomtgoedutkomtgoed

 6. Net als Sillie schrik ik van de ‘blijkbaar’ mededeling dat je in de bestralingsmolen terecht gaat komen. Dus toch. Luister naar de dokter en houd je conditie zo goed mogelijk, zo lang mogelijk.

 7. Het schijnt dat je zelfs kunt ‘trainen’ als je bij ligt te komen van je operatie. door. In gedachten te rennen of naar video’s van marathonlopers te kijken en in gedachten met ze mee te lopen…….. In 1928 heeft iemand zo gewonnen met horde lopen. Tot drie weken voor de Otlympische Spelen was hij immobiel en het enige wat hij heeft gedaan is films bekijken van hordenlopers en in gedachten meegelopen. Hij is kampioen geworden! Dat ben jij natuurlijk nu al met de manier waarop je ertegenaan kijkt, maar nu Utrecht nog….

 8. Ooh, het zwaard is uit de lucht gevallen… Las net je blogbericht hiervoor… Tjé, maar ik snap heel goed dat je wilt blijven lopen, in je ritme blijven, conditie op peil houden, mentaal sterk zijn… en in april lopen… dan ga je de volgende fase ook sterk in…

  Gá er voor!!

 9. Wat ontzettend kaauutee dat dat zwaard zo keihard is neergekomen. Ik lees je berichtje vol ongeloof. Het is ook zo oneerlijk…
  Maar jij ben Repel. DE Repel. En jij gaat ze een poepie laten ruiken. Want jouw mentaliteit en doorzettingsvermogen zijn groots! Kanjer die je bent!

 10. Je gaat niet alleen Utrecht halen, je gaat Huize Avondrood halen. Mét Bevelvvoerder en al je Daltons. Iemand die zo doorzet, zo sterk is en zo positief is als jij, dat zijn namelijk overlevers.

  Wedden?

  Hang in there girl. Je doet het top.

  Dikke kus.

 11. Ik ben ervan overtuigd dat het lopen je goed zal doen in allerlei opzichten. Alleen lopers en sporters begrijpen dat denk ik echt goed. Je doet het heel goed lieverd, ik heb respect en bewondering voor je. Mijn vriendinnen (een ervan is ook een loper) deden het ook zo. En zie nu: ze zijn allebei genezen!

 12. Ik had al zoiets begrepen van je vorige logje, maar ik lees nu bestralingen. Ik er geen woorden voor. Wat fijn dat je arts jou begrijpt en aanvoelt. Utrecht gaat goedkomen! Je bent top! Je kan het!

  Knuffel voor jou en heel veel sterkte.

 13. Lopend kom je er wel lieve repel.
  Wat goed van die arts om je te stimuleren om te blijven lopen tot je operatie.
  Lopend zal ik aan je blijven denken.
  En Utrecht kom zeker wel.
  Dikke knuffs repel voor je,en toi toi.
  xxxxx
  Liefs cathleen.

 14. Repel, meid, zet hem op, je hebt een oersterk lijf door al je training, dus je kunt het, zeker weten. Die arts heeft gelijk blijven trainen tot je onder narcose moet.
  En weten ze al hoe lang jouw bestraling gaat duren? Dat wil ook nog wel eens verschillend zijn.
  En zet m op hoor, zoals Lance zei : “Never stop fighting, everything is possible”
  Als sportvrouw ben je een doorzettertje ik ga er van uit, dat je het zal redden, jij wordt negentig !! Run Repel Run !!
  ( Haal de boeken van Simonton eens uit de bieb, ik heb er veel uit geleerd.)

 15. Heel veel sterkte de komende periode, dat je lijf in top conditie is zal je absoluut helpen. Ik hoop dat je door het rennen ook mentaal op kracht blijft.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s