Leven in Niemandsland

Ik leef in een vacuüm. In Niemandsland.
Ik leef tussen de operatie en de uitslag in.
Ja, de operatie was een enorm belangrijke stap in het proces.
Laten we eerlijk zijn: zonder operatie onherroepelijk de dood.
Zonder uitslag echter, is de operatie een niet tastbaar, zelfs een nietszeggend iets.

Iemand stuurde een lieve kaart na de operatie en verwelkomde me aan de andere kant.
De symboliek is mooi, maar zonder de uitslag ben ik nog niet aan de andere kant.
Met de operatie nam ik de sprong, maar tot de uitslag er is, bevind ik me freeze framed in mid air.
Als voor kanker ervoor was en na kanker erna, dan hang ik er nu precies boven. Op pauze.
En wat dat “er” gevoelsmatig precies is, kan ik niet eens goed omschrijven.

Als nog niet alles weg is, ben ik nul aan de andere kant, maar ben ik terug bij af en ontvang ik geen 200 euro en moet ik opnieuw onder het mes.
Als de  lymfen zijn aangetast, zijn er zoveel soorten en smaken van mogelijkheden dat ik het nauwelijks kan overzien.
Kortom: er zijn nu zóveel scenario’s denkbaar, dat het beter is die niet structureel op een rijtje te zetten.
Dat zou namelijk een dagtaak zijn en kankâh beheerst al voldoende mijn leven.
Als mensen vragen hoe het met me gaat na de operatie, weet ik werkelijk niet wat te antwoorden.
Ik bevind me in Niemandsland.

Hier een greep van mij en mijn iPhone in Niemandsland.

Mijn eerste confrontatie na de operatie.
Nog voor de zwelling begon, dus een redelijk beeld van hoe het er waarschijnlijk uit gaat zien.
Ik heb lang getwijfeld of ik deze foto zou plaatsen.
De Bevelvoerder gaf me toestemming.

Image Hosted by ImageShack.us

Ik heb twitter gereduceerd tot een behapbaar aantal following respectievelijk followers en ondervind een digitale Repelsteun die me tot het bot ontroert.
Er bestaat een officiële hashtag voor me. #DRS. Digitale RepelSteun.
Op twitter kan ik op mijn slechte momenten mijn maniakele tweets ongehinderd en ongeremd de lucht in slingeren.
En alles wat ik terugkrijg is steun van mijn virtuele maatjes.
Wagonladingen vol.

Image Hosted by ImageShack.us

Ik shop en ik twitter dat ik shop.
Ik zoek mezelf.
Repel de vrouw, niet Repel de vrouw met kanker, niet Repel de patient. Maar Repel, de vrouw.

Image Hosted by ImageShack.us

Ik weet dat ik te snel begin, wondtechnisch gezien.
Maar ik vind mezelf het best…
…als ik loop.
En oh, mijn benen kunnen alles nog.
Narcose-shmarcose.
Ik merk dat het de zwelling geen goed doet.
Maar ik word weer mens, ik word weer vrouw, ik word weer mij.
Ik geniet van elke stap.
Het lopen gaat vanzelf.
Ik kan het allemaal aan als ik loop.
Als ik loop ben ik niet in Niemandsland.

Image Hosted by ImageShack.us

Mijn laatste dag in Niemandsland is vandaag.
Althans in dit Niemandsland. Wellicht volgen er meer, maar in dit Niemandsland kan ik dat niet overzien.
Daarom heette het Niemandsland, oh ja.
God dobbelde 16 graden vandaag.
Vandaag stond in het teken van genieten en het leven en genieten met elkaar.
De Bevelvoerder en ik gingen voor een lunch op een terrasboot.
Het werd zo’n zeldzame middag dat je elke seconde intensief meemaakt en gelukkig bent.
Gelukkig in Niemandsland.

***disclaimer bij de inhoud der borden: “schat ik heb chips bij mijn clubsandwich, wil jij die en mag ik dan jouw sla van je ciabatta met biefstuk?***

Image Hosted by ImageShack.us

Vanmiddag freubelde ik twee lucky charm sleutelhanger-dingens.
Een voor mijn lotgenoot en een voor mij.
Onze trajecten lopen parallel.
Onderzoeken, operatie, uitslagen….alles op dezelfde dag.
Zelfs dezelfde borst.
Zij krijgt morgen (dus) ook haar uitslag.
Ik wilde iets aan haar geven, om samen iets “unieks hetzelfde” te hebben om samen die andere kant te halen.

Image Hosted by ImageShack.us

Wie weet sta ik morgen aan de andere kant.
Wie weet sta ik in een nieuw Niemandsland.
Vandaag was mijn.

25 thoughts on “Leven in Niemandsland

 1. Afgezaagd?
  Ja.
  Maar whatever.
  Ik heb enórme maar dan ook echt enórme bewondering voor jou. Als vrouw.
  En als whatever.
  En ja.
  Ik zit te janken.
  Maar dat komt omdat ik het <> weer zó herken.
  Jouw woorden zijn de woorden van mijn L. anderhalf jaar geleden. Dat wat hij misschien niet opschreef, lees ik hier terug.
  Dikke, nee… de allerdikste knuffel voor jou.

 2. Wat heb je dat weer fantastisch in perspectief gezet! Mooie beeldspraak. Wij wensen je heel heel veel goeds voor morgen en hele lange tijden daarna lieverd! Ennuh we hebben nog een date te plannen met twee leuke family’s.

 3. Ik ken je niet, maar heb diep diep respect. Ik wens je alle kracht en sterkte toe.. Samen met je lieve bevelvoerder en Daltons. En wat een ongelooflijk mooi jurkje… en wat ziet je lijf er mooi in uit! Een diepe buiging voor jou… laat je de steun van je vrienden welgevallen..

 4. Ik zweef met je mee….. in gedachten. Morgen, morgen is een heleboel duidelijk, kan je gaan uitademen en je klaar maken voor de sprong of moet je nog een hele tijd je adem inhouden? Mijn gedachten en gebeden zijn me je……..

 5. Morgen hoop ik voor je op een goede uitslag Repel. Ik zal weer een kaarsje voor je branden. Een stevige knuffel meis XXX

  (ik had ook liever de sla dan de chips eerlijk gezegd)

 6. Oh, ik wéét natuurlijk helemaal niet hoe je je moet voelen, maar tegelijkertijd kan ik er me alles bij voorstellen. Ik heb bewondering voor dit logje. Je schrijft het zo mooi neer. Zo dat het (voor mij althans) zo veel duidelijker wordt. Natuurlijk denk ik aan je, maar hoe je je écht voelt, daar kan ik alleen naar raden. Dat niemandsland, daar had ik niet eens bij stil gestaan. Wel natuurlijk dat het spannend is, dat je moet wachten op morgen en zo. Maar wat het écht met je doet als je er midden in zit, dat minder.
  Lieve Repel, ik denk aan je. Op de raarste momenten van de dag. Ik hoop dat alle #DRS er voor zorgt dat je morgen een topdag zult hebben. Liefs!

 7. Wat heb je dit mooi geschreven….ik ben er stil van…zooo mooi verwoord allemaal. Petje af hoor. Knap hoe je alle stormachtige gevoelens zo even neerlegt. Op gepaste afstand blijf ik je volgen maar nu MOEST ik reageren.

  Liefs Lilian

 8. Lieve Repel
  Wat sta je jurk je goed.
  Je bent een dappere vrouw.
  Zal een kaarsje morgen branden voor je en je lotgenote.
  Hoop dat jullie allebei morgen een positieve uitslag krijgen.
  Heel veel sterkte lieve repel.
  Wat een mooie sleutelhanger heb je gemaakt.
  Ga vanavond voor je bidden lieve repel.
  Hou je taai he.
  Dikke knuffs voor je lieverd.
  Vandaag kunnen ze niet meer van je afpakken.
  Liefs Cathleen.xxxxxx

 9. hi repel,
  ben een van de lurkers, een stille die altijd leest en vrijwel nooit reageert. nu dan toch een bericht, want wat bewonder ik je vechtlust. je bent een stoer wijf, jij komt er wel! ik duim hard mee voor goede uitslagen. take care

 10. Het niemandsland, zo had ik het nog niet bekeken! Maar het heeft wel iets ja! Toch lees ik dat je ondanks de spanning vandaag genoten hebt van de 16 graden en de bevelvoerder! Fijn zo, dat heb je alweer gehad! En ik duim voor de beste uitslag die je kan krijgen!!!

 11. Mooi geschreven zeg, volg je al vrij lang,reageer bijna nooit, maar nu moest ik wel.
  Inderdaad niemansland zoals jij t noemt, wat n vechtlust straal jij uit. weet dat ik ook
  vaak aan je denk! Liefs,Trudy

 12. Hoop is uitkijken naar toekomstig geluk…

  Ik wens jou, en de Bevelvoerder net zo hard, heel veel sterkte tussen nu (de slopende uurtjes) en morgen tijdens de verlossende woorden.

  xxx

 13. Leef de dag, Carpe Diem, Luctor et Emergo; zijn de woorden die in me opkomen bij het lezen van je blog.
  Goed van je, pak de mooie momenten, bouw een buffertje op voor de dagen die minder zijn.
  Ik wens en hoop dat je morgen een mooie uitslag krijgt.
  Want mooi, dat past bij jou, dat hoort bij jou.
  Ondanks de gelaten blik in je ogen.

  Liefs en een warme knuffel
  Irene

 14. Beroerd, niet weten, maar gelukkig is het bijna klaar, morgen weet je meer. En ik duim mee voor een goede uitslag. Stoer wel hoor, dat je er zo over schrijft, en die foto. En goed dat je lekker hebt genoten van een heerlijke lunch (zo te zien) in het heerlijke zonnetje met je eigen held.

 15. Hé Speedy Gonzalez… Je weet toch hoe achtervolgde tekenfilmfiguurtjes van een klif springen, door de lucht rennen en ze pas neerstorten als ze doorhebben wat ze aan het doen zijn? Blijf jij nog maar lekker even rennen. Het alternatief voor neerstorten is de overkant halen. Go girl!

 16. Wat een mooi en vooral eerlijk en open stuk heb je geschreven!
  Dat is echt heel dapper van je, want mensen ‘als jij’ kunnen ook heel kwetsbaar zijn.
  Maar wat houd jij je sterk en positief zeg! Vaak denken mensen dat jullie alleen maar de ellende zien en hebben,
  Maar juist ‘jullie’ gaan de mooiste dingen van het leven zien en waarderen.
  Zoals deze dag van jou.
  Echt ik heb respect voor je en een traan om je gelaten!
  Mijn ene opa is er aan overleden, de andere opa heeft het telkens weer. Vorige zomer werd er een gezwel bij een vriendin van 18 geconstateerd.. Afgelopen zomer kwam daar nog een familie vriendin bij..
  Het klinkt misschien hard en ik kan er nog zo vaak om huilen, maar je leert er mee leven.
  En juist deze twee vriendinnen maken er nu de beste tijd van hun leven van, door alle pijn en moeilijkheden heen. Dat zouden wij ook moeten doen.
  Ons beseffen hoe kwetsbaar het leven eigenlijk is..
  Ik vind het echt knap hoe open je er over bent & hoe je dit volhoud!
  Ik duim voor je morgen, moge de uitslag goed zijn!
  Je ziet er trouwens nog goed en ‘fit’ met die prachtige jurk.
  Heel veel sterkte morgen & in alle andere onduidelijke tijden! Ook voor je familie.

 17. O liefje, wat schrik ik van je ‘naakt’foto… Je bent zo mager… Zorg je goed voor jezelf? Ga je alsjeblieft niet te snel in het proces? Gun jezelf de vrijheid van een niemandsland, want ook al lijkt dat heel bedreigend, het is het stukje land dat je ook tot verwerken zet! Vandaag weer over de grens naar een land. Geen niemandsland meer… Ik hoop vanuit het diepst van mijn hart naar het zonnige land! De andere kant! *Dikke kus en knuffel*

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s