The Pros and Cons of Cliche Cancer

Het nummer speelt al dagen door mijn hoofd.
The pros and cons of hitchhiking.
Omdat ik de pros and cons of cliche cancer ervaar.

Nu ik #metzonderborstkanker ben, ben ik verbaasd over mijn affiniteit met de teksten van Roger Waters.

Sleeping with the enemy, ook van hem, stond al vaak in mijn speellijst als ik ging lopen.
Maar nu standaard. Bij elke keer.
En de enemy is niet de Bevelvoerder, dat moge duidelijk zijn.
Het nummer motiveert me, en zweept me moeiteloos naar 5 minuten de kilometer als ik doe wat ik het liefste doe.

The pros and cons of cliche cancer.

Dankzij de statistieken zijn de behandelingen afgestemd op een steekproef waarbij n indrukwekkend groot is.
Miljoenen gingen mij voor in mijn cliché kanker.
En dat gaat mijn leven redden.

De keerzijde is dat de “Cons van Cliché Cancer” er ook zijn.
Ik heb al zoveel verhalen gehoord.
Van zoveel
(buur)vrouwen
(schoon)zusjes
(schoon)moeders
vriendinnen
collega’s
dat ik het beu ben*
*lotgenoten zijn uitgesloten van dit beu-gevoel

Enorm beu.

Ik doe het slechter/beter/anders.
En ik ga na X tijd voor Y procent weer aan de slag.
En ik ben na X tijd niet meer moe.
Ongetwijfeld zijn er talloze buurvrouwen, nichten, collegas die het slechter/eerder/anders deden.

Ik heb cliché kanker, maar ik ben niet hen!
Ik loop een marathon, maar er zijn momenten dat ik alleen maar Draakje kan knuffelen, meer niet.
Ik heb cliché kanker die prima te genezen is, maar mijn verhaal is uniek, mijn. Mijn situatie.

Ik begin langzaamaan pijn te krijgen van de bestralingen.
Volgens het boekje veel te vroeg.
Joepie, ben ik toch niet cliché.

25 thoughts on “The Pros and Cons of Cliche Cancer

 1. lieve repel, je bent gewoon uniek. Jou overkomen misschien clichedingen, maar daarmee BEN je nog geen cliche. En man, een baan, een eengezinswoning en drie kinderen is misschien cliche, maar is je geluk dat ook? NEVER! Jouw situatie met/zonder kanker is misschien cliche, maar jij bent uniek!! Lieverd, veel sterkte met de pijn…. nog geen brandwonden?

 2. Ik voel me een beetje schuldig… Heb het ook over mijn vriendinnen en hun ervaringen gehad… Niet bij nagedacht dat het ook zo opgevat kon worden. Sorry! Natuurlijk been jij, en is iedereen uniek.

 3. Mmmmmmmmmm.. ik zal het niet meer over mijzelf hebben…behalve in de goede zin des woords. Want natuurlijk ben je uniek. Natuurlijk is jouw erving uninek… logisch.. want jij bent jij en niemand anders.

 4. Vraagje: heb ik de verkeerde toon te pakken in deze log? Het is geen verwijt naar anderen, maar meer een gevoel van mezelf dat ik probeer uit te leggen. Ik hoop niet dat het verwijtend overkomt…natuurlijk heeft iedereen zijn eigen ervaringen/die van hun omgeving: ik zelf natuurlijk ook…..en dat is nu juist het probleem…

  Moet ik mijn log anders verwoorden?

   • Nee, geen verkeerde toon.
    Het lef om het te zeggen/schrijven.
    De moed dus.
    Goed bezig, niet erg clichématig overigens…

 5. Zo, en nu de rest van mijn reactie 🙂

  Je mag dan wel een van de velen n zijn, je bent geen cliche, je bent niet vanzelfsprekend x (met streepje erop) omdat je een van de n bent, elke n is uniek maar daarom niet automatische x (met streepje erop)

  Ik vind het naar te lezen dat je pijn hebt, het is al zo’n ding, pijn zou daar niet bij mogen horen.

  Hoe gaat het met de musketiers in deze. Lijkt me verschrikkelijk om hier als gezin mee te moeten dealen en ik hoop dan ook dat het de kinderen niet al te veel treft. Dat ze zich er niet te veel van aantrekken in de zin van last van hebben al ben ik bang, jou kroost een beetje kennende, dat er heel wat meer in die koppies omgaat dan je zou willen.

  Knuffel voor jullie alle 5 en let’s beat the monster………….

 6. Lieve Repel,

  JIJ schrijft hier voor JEZELF en daarna pas voor ons ‘-) ben je gek dat je je logje moet veranderen, ben je helemaal bedonderd!!!!! Dit is wat je voelt en dit is hoe het bij jou binnenkomt. Logisch en anderen denken er goed aan te doen. Voor jou voelt dat dus niet zo. Jij BENT Repel en niet standaard, niet cliché (oke dat huis, de auto, de 3 kids en niet te vergeten een hond en katten!!!! maar daar hebben we het niet over.
  Jij beleefd dit op jou manier en nu weten de anderen dat ze met zulk soort verhalen niet bij jou hoeven aan te komen, omdat het je NIET helpt!

  Hoe is het met al je mannen ondertussen, en met Fletcher?
  Hou je taai meid.
  Liefs,

 7. Kanker is niet cliche……….. jij bent niet cliche………
  Je bent uniek, zoals iedereen uniek is. Jou gevoelens, lichamelijk en geestelijk, zijn uniek.
  Het kan soms fijn zijn verhalen te horen van anderen, het kan je soms opbeuren; maar het kan ook ‘vervelend’ zijn, heel begrijpelijk. Want jij hebt jou ervaring, jou eigen verhaal.
  Goed om dit zo eens te verwoorden, zonder verwijten.
  Wij vallen nl zo snel in die ‘habbit’ van: mijn zus die heeft ook….. of, mij vriendin….. mijn tante…… Het is goed om soms alleen te luisten of te lezen, en een al dan niet digitale knuffel te geven. Bij deze doe ik dat…….

 8. Hoi Repel,

  Als je iets hebt krijg je vaak reacties van anderen die ook zoiets hebben. Normaliter leg je dat naast je neer of hoor je het zelfs niet eens. Als het echter over levensbedeigende zaken of verlies gaat dan komen dingen harder en dieper aan. Mensen willen vooral iets zeggen om te troosten, hoop te geven enz. en ook om hun eigen angsten te bezweren. Iedereen wil graag ‘een pleister op de wonde zijn’ en helpen. Het is lastig om de meningen en uitspraken van anderen te relativeren. Jouw normale verwerkingscapaciteit – soort innerlijke filter- zit al behoorlijk vol met alles wat bij de diagnose borstkanker en de behandeling komt kijken. Je blog helpt je door te delen en je krijgt veel terug, maar het moet ook weer allemaal door die filter.

  Ik hoop nog veel van je lezen, want je bent voor mij uniek in het kwadraat, ook al ken ik je niet persoonlijk…. je inspireert … confronteert enz.

  Met warme groeten,

  Dorothé

 9. toen ik een PND had, las ik ook dat ‘men’ gemiddeld na een half jaar opknapt. ‘ik dacht het niet’ dacht ik toen en binnen 3 maanden was ik zo goed als de oude. Nu zegt ‘men’ dat ik zeker een paar jaar verdrietig zal zijn en problemen zal hebben. Mag jij raden wat ik nu denk. herkenbaar logje!

 10. je kent me hé?!! ik ga natuurlijk weer wat onzinnigs zeggen: Loop je nog wel eens op hakken?
  Ik zou een keer helemaal opgedoft 15cm hoog die kant op gaan! Show them difference!

 11. Hier nog een Roger Waters en Pink Floyd fan. Goede teksten, en heerlijke muziek! Wat ik soms wilde zeggen heb ik al meerdere malen ingeslikt (collega met zelfde k als jij) omdat je daar niets aan hebt. Jij bent jij en dat is voor nu, voor jou genoeg.

 12. Iemand zei het al: Jij cliché? Nou nee. Net zo min als ieder ander.
  Daar ben je dan wel weer heel cliché in… 🙂
  Een unieke x. Zoiets. Doe ik wel de standaardafwijking….

 13. Kanker in alle vormen is een k***e ziekte, en ieder ervaart dat op zijn eigen manier. Het is niet zo dat de ene er beter mee omgaat dan de ander. Iedereen is uniek, er is verd**** niets cliché aan.
  Gewoon je eigen weg verder volgen en doen wat bij jou hoort. Bedenk wel dat veel mensen met angst in hun hart lopen om zelf kankerpatient te worden en dus soms een beetje ongelukkig reageren.
  Ik kijk uit naar je logje over je musketiers 🙂
  Rot dat je nu al brandwonden krijgt, ik kreeg ze pas tegen het eind van de bestralingsweken, dus hoefde ik niet lang te wachten met het smeren van Combudoron gel om te verzachten en te genezen. Zolang je nog steeds bestralingen krijgt, mag je meestal geen cremes smeren. Als alles voorbij is en je mag wel smeren, zou ik je deze gel aanraden, bij mij heeft die goed geholpen.
  Ik geef je weer een knuffel vanuit hier en hoop dat de pijn mee gaat vallen XXX

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s