La la la la, life goes on, deel -III-

Een logje met deze titel kan maar een ding betekenen: deel zoveel in de Giraffe Saga!
Voor degenen met teveel tijd: 2 ter zake doende logjes als achtergrond:

la la la la deel 1
Dat dus.

Voor de samenvatting en cut to the point onder jullie: We hebben Giraffe en Grote Giraffe. De über-knuffels van Draakje. (Waarbij die behaalde status van Grote Giraffe best bijzonder is!) Wat wij ook hebben, kan ik jullie nu verklappen, is ons grote geheim. Ons verzwegen, geheim gehouden, achtergestelde kind. Onze “he who shall not be named”.

“Reserve Giraffe”

De identieke giraffe die we kochten om een drama te voorkomen mochten we Giraffe ooit kwijtraken. Die dus. Maar Draakje had al heel snel in de gaten dat Reserve Giraffe niet zijn Giraffe was, hoe wij ook ons best hadden gedaan om ze van meet af aan dagelijks/wekelijks af te wisselen in het kader van “gelijkmatig slijten”. (We hadden geleerd, dachten wij, van “Lapje” en “Reserve Lapje” van Wijzemans en van “Kikker” van Spelmaker!).

Wij weten nu aantoonbaar bewezen na nummer 3: hoe je je best ook doet…..speciale knuffels kennen geen reserve.

Any-who…Reserve Giraffe lag dus unloved in een hoek. Tot Grote Giraffe kwam. En mama ziek was.

Toen kreeg mama Reserve Giraffe van Draakje, heel ceremonieel. Als speciale knuffel. En dagelijks zorgt Draakje dat Reserve Giraffe bij mij in bed ligt. Hij zorgt voor mijn Speciale Knuffel. Hij heeft er letterlijk een dagtaak aan.

En dus slaap ik vol trots met 41 jaar met een knuffel. Mama’s speciale knuffel. Ik vrees dat ook voor deze knuffel geen reserve bestaat. Ik snap nu hoe dat werkt.

Image Hosted by ImageShack.us

15 thoughts on “La la la la, life goes on, deel -III-

 1. Je bent niet de enige 41-jarige met een knuffel: Ik heb sinds een paar maanden Target. Niet ceremonieel ontvangen, maar wel mijn troost in slechte nachten. Heerlijk toch!

 2. Lieve Giraffe mag bij mamma slapen , zo krijgt hij een heel speciale functie.
  Draakje zal goed voor jullie allebei zorgen, zeker weten, want zo is draakje wel, ondanks zijn naam.

 3. Iedere keer weer wordt ik getroffen door het gevoel van symboliek van kinderen! Hoe ze vorm geven aan hun emoties op de hun eigen manier. Hij weet hoe hij jou moet troosten op de enige manier die voor hem zou helpen: giraffe! En dan moet de giraffe die jij aan hem probeert te slijten wel heeeeel belangrijk voor jou zijn, dus grootmoedig staat hij hem af…… Mijn bewondering voor zijn inlevingsvermogen en zijn liefde voor jou!!

 4. Ik sluit me helemaal aan bij de rwactie van Baasbraal.
  Ongelooflijk hoe kinderen hoe oud ze ook zijn, hun eigen maner bedenken om iemand te helpen, of hun eigen zorgen te uiten. Net zoals het optillen van hem, zolang mama dat kan gaat het goed…

  Jij bent bijzonder, maar die kids van jou kunnen er ook wat van!
  Jou bevelvoerder kennende (via je blog he, anders krijgen we weer opgetrokken wenkbrouwen!!!) zal die het heerlijk vinden dat giraffe bij je ligt!

  ‘-)

  Liefs,
  Ben trots op je, hoe jij hiermee omgaat, CHEPEAU!

 5. Beer zegt net tegen mij: zie je wel, helemaal niet gek om met een knuffel te slapen! Repel doet het ook! Vertel jij Reserve Giraffe ook al je twijfels en verdriet? Ik wel aan Beer, als die kon praten……gruwel! 😉

 6. so cute!!! en ik weet zeker dat giraffe je goed gaat helpen met deze laatste loodjes…
  (zelf ook zo’n diertje gekregen van een dierbaar iemand aan het begin van mijn tocht, en het gaat zelfs mee naar het ziekenhuis hoor 😉 maar ja, ik ben dan ook nog (net) geen 40 ;-))

 7. Bewondering voor jou en je strijd!
  Ik blijf niet zomaar weg hier, hoor!
  Alleen ik werd in beslag genomen, door het aanstaand pensioen van mijn man. Dat is nu zo ver. En wij beseffen hóe ontzettend dankbaar we mogen zijn.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s