Hoeveel beschermengeltjes kan een mens verbruiken?

Ik geloof er niet in, maar stel dat een mens aan de start van zijn leven een x aantal beschermengeltjes krijgt, een aantal freebee’s, een aantal escapes…dan zijn wij ze er in 2012 er in een absurd tempo doorheen aan het jagen.

Gisteren liep Draakje van de trap naar beneden. Hij was er al bijna. Wij stonden nog bovenaan de trap. Draakje was boos en mopperde en wilde zijn zin krijgen. Hij wilde zijn buttons, maar wij wisten niet waar ze lagen en we hadden geen zin tijd om ze te zoeken in het spitsuur dat hier de ochtend heet. Elke tree hield hij in, draaide zich om en keek omhoog en dreinde hij dat hij zijn buttons wilde.

De Bevelvoerder stond op de derde tree en ik stond nog bovenaan, toen ineens, zonder schijnbare oorzaak een hamer van de zoldertrap naar beneden viel. En hij kwam één trede voor Draakje terecht. Een serieus zware hamer die rakelings langs hem viel en met een keiharde klap neerkwam en door stuiterde naar beneden. Het scheelde centimeters met Draakje.

De Bevelvoerder en ik keken elkaar secondenlang aan zonder iets te zeggen. Ik vermoed dat dezelfde beelden door onze hoofden flitsten. Die hamer lag daar, even neergelegd om later mee naar boven te nemen. Maar gisteren, weken na dat moment, lag hij er nog. Het was nooit in ons opgekomen dat dit kon gebeuren. Maar die zoldertrap is open. Had Spelmaker hem aangetikt of een van de katten en lag hij ineens op scherp? Het doet er niet toe. En Draakje? Die heeft niks in de gaten gehad, die ging zonder pauze door met dreinen om zijn buttons.

’s Avonds woog ik de hamer en mat ik op vanaf welke afstand die hamer de schedel van Draakje had kunnen raken. Vervolgens pakte ik mijn rekenmachine. Die hamer zou zijn schedel met 23 kilometer per uur geraakt kunnen hebben. Hij zou er dwars doorheen zijn gegaan. Ik durf de rest niet eens te typen

2012. Een op-een-haar-na-brand midden in de nacht, dankzij controle geen uitgezaaide borstkanker…en nu die hamer. Het is O.N.G.E.L.O.F.E.L.I.J.K.

Ik geloof heilig in toeval, niet in beschermengeltjes. Or do I?

21 thoughts on “Hoeveel beschermengeltjes kan een mens verbruiken?

 1. Alles komt in 3en eigenlijk kun je hier niet bij stil staan alleen als je de feiten bij elkaar optelt zijn jullie klaar voor dit jaar en kunnen jullie volop genieten! zonnige groetjes, BB

 2. Ik geloof heilig in engelen en niet in toeval, waarvan akte…. Een heel leger engelen bewaakt jullie, waarvan akte. Pfff, ik weet hoe je je voelt. Een van mijn kinderen is een keer haast verdronken, terwijl w er allebei er bij zaten nota bene. Dit blijft nog weken door je hoofd spoken, zal je zien. What if………. En je bent natuurlijk al een beetje zijwindgevoelig.

 3. Pffffffffffff heavy hoor en dan bedoel ik niet alleen die hamer. Gelukkig heeft Draakje niks gemerkt en ging hij gelukkig door met drammen maar dat regiment aan engeltjes, dat dunt zo wel uit. En stel nou dat ze op raken, dan hebben we altijd het toeval nog …..

 4. Hi Repel,

  Iedereen verdient dan evenveel engeltjes toch? Shit happens en luck happens ……
  Helaas is het niet eerlijk verdeeld in het leven. Wel een reden om intens dankbaar te zijn voor iedere keer dat dingen goed (af)lopen.

  groetjes,

  Dorothé

 5. Ik geloof ook in engelen (en ik geloof niet in toeval). Blij dat ik niet net gegeten had toen ik dis logje las want ik werd echt misselijk. En blij dat ik zeker weet dat er een groot aantal engeltjes bij jullie is en jullie van alle kanten beschermt.

 6. Ook ik geloof in engelen en toeval bestaat niet volgens mij. Jullie engelen hebben het de laatste tijd behoorlijk druk gehad lijkt me, ik hoop voor jullie en voor hen dat er nu even een rustige periode aanbreekt.

 7. Pfff, inderdaad niet verder denken… een hartstilstand zullen jullie op dat moment voor je gevoel gekregen hebben van schrik… Gelukkig dat draakje het niet door had…

  Beschermengeltjes… mja… af en toe zou ik er toch wel in geloven… maar zeker weten doe ik het toch ook weer niet, maar het zou wel fijn zijn als er een héleboel zijn om ieder een handje te helpen of te beschermen…

 8. Jemig, moet er inderdaad niet aan denken wat er gebeurd had kunnen zijn. Maar moet ergens ook wel weer lachen omdat je dan uit gaat rekenen hoe en wat. Jij hebt echt iets met getallen.
  Vandaag gebeurde er hier in de buurt een groot drama met een 1-jarig kindje. Als ik zoiets hoor dan wordt het me koud om het hart. Waar was dat beschermengeltje? Lette het even niet op? Verschrikkelijk gewoon.

 9. Ik geloof in engelen. Er is geen toeval. Je maakt je eigen toekomst. En ik geloof niet dat je ze verbruikt. Alleen maar gebruikt. Daar zijn ze voor. Daarom heten ze ook beschermengelen! Dus ik zou zeggen: voel je bevoorrecht en geniet van ze 🙂

 10. Pfffff… Wat éng! Je moet er niet aan denken.. Ik moet dan wel weer lachen dat jij er weer berekeningen op los laat! Haha, onverbeterlijke bèta vrouw!

 11. Brrr ik krijg het ineens heel erg koud hier, daar moet je toch niet aan denken!

  Ik geloof in beschermengeltjes (zeker na dit verhaal), en ik geloof ook dat ze best eerlijk verdeeld zijn. Je mag jezelf gelukkig noemen als je het realiseert wanneer ze er zijn, en hoe vaak dat eigenlijk wel gebeurt. Er zijn ook mensen die het alleen maar ‘zien’ wanneer ze er een keer niet zijn. Dat zijn de pessimisten, denk ik dan maar.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s