Als er geen alternatief is, is er ook geen probleem: Het Kikkerdilemma

Wij hebben een serieus probleem.
Nou eigenlijk.
Eigenlijk hebben we technisch gezien geen probleem, want er is geen alternatief.
En als je geen alternatief hebt, heb je ook geen probleem.
Dan heb je een nare situatie.
En wij hebben een heule nare situatie.

Onze Miss Marple is een halfbloed Maine Coon.
Een dotje; heel lief.
En bloedmooi.
En ze jaagt.
Soms op muizen, maar haar favoriet zijn

kikkers.

Wij moeten elk etmaal 1 à 2 kikkers vangen en buiten zetten.
Ze leven namelijk altijd nog. Geen schrammetje hebben ze.
Behalve als Watson er eentje te pakken krijgt.
Of als Fletcher met haar lompe poten erop gaat springen.
Toen ontdekten we dat kikkers kunnen krijsen in doodsangst.
Heel naar.

Enfin, wij redden dus kikkers. Elke dag weer.
Meestal uit de huiskamer, maar soms uit de slaapkamer.
En binnenkort gaan we 14 dagen op vakantie.
Als we thuiskomen zitten er dus met een beetje pech tussen de 14 en 28 kikkers in huis.

Dat je de voordeur open doet en dit tafereel in je woonkamer aantreft.

 

Dat dus.

11 thoughts on “Als er geen alternatief is, is er ook geen probleem: Het Kikkerdilemma

 1. Hi Repel,

  De video meldt dat ie momenteel niet beschikbaar is. Voor wat betreft de kikkers ….. misschien jaagt ze op kikkers omdat die van haar iedere keer verdwijnen omdat jullie ze redden …….. enne zijn nepkikkers een optie om haar bezig te houden ;-)………. ?

  groetjes,

  Dorothé

 2. Geweldig… kikkers… ik geniet ervan …. in mijn tuin! Niemand die 1x in de week de planten&kikkerwatch wil draaien? Maar ik wens je natuurlijk wel alvast een HELE MOOIE vakantie toe; Geniet ervan met een originele hoofdletter!

 3. Die poezels toch. Als je hen niet had was je leven een stuk saaier geweest ookal zou Draakje heel erg z’n best hebben gedaan om dat te compenseren. En een ding is ook zeker, je kunt beter kikkers vangen dan muizen. Die nemen de benen en zie je voorlopig niet terug. En geen kat die daar iets aan zou doen.

 4. Agossie, kikkers, ik heb er ook heel wat moeten redden. Moossie vond het leuke beessies, maar inderdaad ze hadden meestal geen enkele verwonding. Dat komt omdat kikker zodra ze beseffen dat ze gepakt zijn door een roofdier “doodje” spelen, ze bewegen niet meer en liggen stijf op hun rug met de pootjes gespreid. Bij mij heeft dat een kikker bijna zijn/haar leventje gekost. Ik wilde hem begraven, maar had hem eerst (om te voorkomen dat de katten hem opvraten) zolang boven in de groenbak op het gemaaide gras gelegd. Daarna de kattekopjes naar binnen geloodst en toen ik de bak opende om het lijkje te pakken om te begraven, zat daar een verontwaardigde maar zeer levendige kikker. Die heb ik dus maar naar de vijver van mijn overburen gebracht, daar kwam hij waarschijnlijk ook vandaan.

  Ik wens jullie een fijne vakantie toe en ja misschien willen de kattenwachters ook even het huis op amfibieen controleren. Hoewel zo’n kikkerkoortje als ontvangst na je vakantie is natuurlijk wel feestelijk, ik vrees alleen dat de katten ze niet hebben geleerd om een mooi welkomstlied te zingen voor jullie.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s