Woordenloos, deel III

***Voordat ik overkan naar Somebody that I used to know deel 2, een Woordenloos deel 3, want die heb ik nodig voor de Somebody that I used to know deel 2***

Ik: Ik hou van je, wist je dat?
Hij: Ja, dat weet ik.
Ik *net alsof ik verbaasd ben*: Hoe weet jij dat?
Hij: Omdat jij mijn mama bent.

Hij (achterin de auto) tegen zijn broer: Wijzemans, ik vind jou belangrijker dan Jezus.

Hij: Mama, dit vind ik mooie banden. Later als ik een papa ben wil ik ook zo’n fiets.
Ik: Wanneer word je dan een papa?
Hij: Over duizendtachtig weken lang!

Hij: Mama, mag ik belletje druk spelen?
Ik: Jongen, als je het me niet had gevraagd had ik het niet geweten. Nu moet ik eigenlijk nee zeggen. Ga maar buiten spelen en als ik het niet weet, kan ik het ook niet verbieden.
Hij: Vet cool!

 

10 thoughts on “Woordenloos, deel III

  1. Heerlijk, belletje trekken, wat een eerlijk kind om dat aan zijn moeder te vragen, wij deden dat altijd zonder medeweten van onze ouders. Maar nooit bij zieke of zielige mensen.

    Laatst was er hier weer eens eentje die bleef staan en dan riep dat hij was vergeten weg te rennen 😀 Ach ja het blijft best wel leuk voor de kinderen. Is dat nu ook aan tijd van het jaar gebonden? Net als knikkeren , of skaten, soms wordt het tijden niet gedaan en dan opeens weer een periode dat ze allemaal hetzelfde spelen.
    En als mama denkt dat ze alleen maar buitenspelen, nou dan is er niets aan de hand natuurlijk.

  2. Wat een ongelofelijk tactisch antwoord!! Het is ook zo leuk belletje trek. Je hebt heerlijke, bijzondere kinderen. Was dat zonder aanleidiing dat dat gezegd werd trouwens. over “ik vind jou belangrijker dan Jezus”?

  3. Mijn 3 jongens zijn nu 3 volwassen kerels. Ik kan nog genieten van hun uitspraken van vroeger. Een tijdje was ik bang dat ze het als volwassenen niet zo goed met elkaar konden vinden. Ze gingen ieder een andere kant op, met eigen vrienden, studie en werk. Masr ze zijn er nog voor elkaar, als ze elkaar nodig hebben, en dat voelt goed!

  4. Goed dat je dit vastlegt. Zou ik ook moeten doen. Kleuterzoon zei laatst bv: ‘wij leven in een mannenwereld’. Na wat doorvragen bleek dit te maken hebben met Atlas. Heeft hij dan een mooi verhaal bij.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s