Een dingetje blijft nog hangen…

1998: maar we gaan wel opereren want gezien je genetische aanleg kan het kwaadaardig worden
2002: maar we gaan het wel opereren want gezien je genetische aanleg kan het kwaadaardig worden
2009: maar we gaan niet opereren want het komt zo vaak voor maar gezien je genetische aanleg kan het kwaadaardig worden dus ga je jaarlijks op controle

Ik: sloop maar leeg, dit kan ik niet meer, genoeg is genoeg
2009: doen we niet
Ik: niet acceptabel
2009: we sturen je naar genetica om je over te halen, want we gaan niet naar je luisteren

2009, zij van genetica: dus theoretisch geen verhoogde kans op papier, lekker laten zitten en je hoeft niet eens op controle omdat je geen verhoogde kans hebt en wat je hebt komt zo vaak voor

2012: en we gaan opereren en bestralen en je gaat nu voor de volle DNA want de kaarten liggen nu anders: zelfs als het niet genetisch is, is je kans verhoogder dan verhoogd

2012, diezelfde zij van genetica: oh, ik zie het, jij bent het. Dus toch gekregen. Jeetje. hoe kwam je er achter?
Ik: toevallig, tijdens de jaarlijkse controle

Zij van de genetica, volslagen met grote ogen en al verbaasd en totaal oprecht: Ja maar, ik had toch gezegd dat dat niet hoefde?

Ze zei dus eigenlijk: Het gaat allemaal om de statistiek en die heeft gelijk en waarom heb jij niet geluisterd? Jij moet gewoon dood gaan omdat de statistiek zegt dat je het niet zou krijgen! In plaats daarvan luister je niet, blijf je leven en ruïneer je daarbij mijn beeld van de statistiek! Moet ik weer gaan herberekenen!

En weet je: dat je het vindt is één ding…..maar dat je het zegt tegen de vrouw met kleine kinderen tegenover je die het daadwerkelijk kreeg en dood zou zijn gegaan ergens binnenkort als ze wel had geluisterd in 2009 is een tweede.
Daar kan ik gewoon niet over uit.
Als zij van de statistiek en zij van de controle in hetzelfde ziekenhuis hadden gewerkt had ik wellicht niet op controle gemogen en was ik doodgegaan.
Daar kan ik gewoon niet over uit: “Ik zei toch dat je niet hoefde?”
Dat en hoe ze het woord borstkanker uitsprak.
Dat was wellicht nog ergerlijker. Met die r van d’r.

17 thoughts on “Een dingetje blijft nog hangen…

 1. En zo zie je maar weer dat het luisteren naar je eigen intuïtie en wel voor die jaarlijkse controles gaan, je redding is geweest. Ik zal mijn intuïtie nooit meer negeren, het heeft me al te vaak ingehaald.
  En ach, zij van genetica….mooi toch dat zij, die dwarse Repel, al haar statistieken achterhaald maakte? 😉

 2. What the fuck: zij van genetica moet zich ergens in een hoekje heel heel heel diep gaan zitten schamen en zich afvragen of ze niet beter een ander beroep kan kiezen.

  Ik ben blij dat jij eigenwijs bent. 😉

 3. Ja, zo kan een kwartje rollen. Zij van genetica is een dubbeldwarsdoorgedraaide druilorin.
  Net als de gyn die destijds zei ‘ach, als het eierstokkanker geweest was, dan was de boel allang ontploft’. Tegen een vrouw met twee jonge adoptiefkindjes..

  Het heeft mij enorm opgelucht om er een klacht van te maken, kan ik je vertellen. Kreeg een brief van hem waarin hij me verzekerde er van geleerd te hebben dat je nog zo’n ‘informele’ relatie met een patiënt kan hebben, je tóch op je woorden moet letten omdat de impact heel anders kan zijn dan je bedoelt. Yup. Ik hoop dat zijn huidige patientenbestand hier de vruchten van plukt.

  Vindt het wel mooi om te zien dat je nu toe aan het komen bent aan het verwerken van dit soort ‘aanhangsels’. Want je maakt wat mee in dit soort processen.. Sterkte!

 4. Huh? WTF?
  Misschien een wedervraag voor zij van de genetica: “Hoe groot is de kans dat jij ooit enige mate van empathie gaat kunnen tonen.”
  En dan heel lang laten sputteren met puntenwolken.
  Bizarre uitspraak. Met een r.

 5. Nou, DIT vind ik nou een gevalletje ruk d’r kop d’ raf…… Wil ik desnoods nog wel persoonlijk komen doen. Krijg jij nog een verwijt dat ZIJ niet zorgvuldiger is geweest….. Het moet niet gekker worden. Gezegend de eigenwijzen onder ons….

 6. Wat?! Dit verzin je toch niet? Wat een prutser is die vrouw van genetica zeg.
  Ik vind het ook opvallend dat ze van gedachten zijn veranderd door de jaren; eerst wel operen en een paar jaar later niet meer. Ook zeker iets met de statistieken?

 7. Goh, ik zou me zo voor kunnen stellen dat je er nog eens, op een voor jou goed moment, een briefje aan waagt…. wat moet die dame zich diep schamen zeg en jeejte Repel, lijkt me niet zo gek dat dit ‘dingetje’ blijft hangen….
  Trots zijn op jezelf, vooral lekker jezelf (eigenwijs) blijven 🙂 en niet vergeten: je ‘onderbuik’gevoel liegt nooit (wat je maar weer eens dubbel en dwars hebt bewezen!) xx

 8. Hi Repel,

  Klacht indienen over haar reactie… gewoon je blog opsturen. Waarschijnlijk redt je er nog meer levens mee. Ik hoor steeds meer idiote dingen in de gezondheidszorg. Als we het niet stuk voor stuk aankaarten verandert het niet. Mits je genoeg energie hebt om het te doen natuurlijk.

  Ik hoop dat er in 2013 geen aanvullingen komen op jouw medisch dossier trouwens!!!

  groetjes,

  Dorothé

 9. eh….. soms moeten doktoren en specialisten nog leren om naar hun patiënt/klant te luisteren. Wij zijn best mondig hoor als het er op aan komt. En wie weet nu beter wat er in je lichaam speelt dan jij zelf. Ja, ik weet het kort door de bocht, maar volgens mij klopt dit wel. Voor jou was je heel wat sloopjaren gespaard gebleven. Want de dreiging is soms erger dan het feit. Met feiten kun je leren leven, met dreigingen niet…

  Met klachten indienen, schiet je denk ik niets op. de handen worden goed Herodiaans gewassen en de bal keurig door of terug gespeeld. Je koopt er trouwens niets voor. En helaas hebben wij dit door schade en schande moeten ondervinden.

  Fijne dagen en denk aan een geweldige toekomst met zijn allen!!

 10. Ik heb niets met statistieken, ik heb (o handicap) niets met wetenschap. Er zitten zoveel antwoorden in jezelf, en onbewust Repel, weet jij dat ook. Vertrouwen hebben in jezelf, gaat voor het hebben van vertrouwen in anderen.

 11. Oeh, dat is er een die zeker blijft hangen! Ook nu het allemaal goed is afgelopen, en hopelijk voor heel lang afgelopen blijft, blijft deze nog steeds hangen. Snap ik volkomen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s