Dat je ineens bij Xander zit. Dat dus.

Picture it, Repeldorp, donderdagmiddag namiddag, ergens in december.

Dinnetje en ik hangen met een wijntje aan het aanrecht. Onze zonen spelen boven. Wij kletsen over serieuze en minder serieuze zaken. De Bevelvoerder kondigt aan dat hij nog een kratje bier moet kopen, waarop Dinnetje roept dat hij naar de C1000 moet gaan want dan maak je kans op kaarten voor een privéconcert van Xander Buisonje diezelfde avond nog: slechts 75 mensen kunnen 2 kaarten winnen. We maken nog grapjes: het zou wel typisch voor de Bevelvoerder zijn als hij zou winnen! De Bevelvoerder vertrekt en wij kletsen door over serieuze en minder serieuze zaken. Ik hou van die namiddagen met Dinnetje.

De Bevelvoerder komt even later terug (ik was het Xander gebeuren allang weer vergeten) en drukt een CD in de handen van Dinnetje. Gesigneerd. “Voor Dinnetje, X Xander”. Dan drukt hij mij een CD’tje in mijn handen. Gesigneerd. “X Xander”. “Ja,” verklaart hij, “jij houdt toch niet van die muziek, dus die hoefde niet met naam!” Ook dat is typisch Bevelvoerder.  Wat hou ik van die man. Je kan je afvragen of Xander het leuk had gevonden te signeren met mijn naam en een kruisjekusje, maar okay, dat terzijde. En vervolgens doet hij zijn jas open en blijkt hij volbehangen met key cords met iets eraan. Hij kocht twee kratten en had dus twee maal kans op 2 kaarten. Hij kreeg van degene voor hem in de rij ook twee maal kans omdat die persoon aankondigde toch niet te kunnen die avond. De Bevelvoerder liep naar het scanapparaat om te kijken of hij had gewonnen en hij scande raak- raak- raak- raak. Alle vier de kansen waren raak en zo zaten wij ineens met acht kaarten voor Xander die avond. Wat zeg ik: acht kaarten voor een concert binnen drie uur. Dat…en geen oppas. Van een rustig wijntje-momentje aan het aanrecht waren wij ineens een ops room geworden en moesten er dingen geregeld worden. Met spoed.

Drie uur later stond ik dus ineens bij een mini-privéconcert tussen de vleeswaren van de C1000. Een heel aparte ervaring kan ik verklappen! Op een meter afstand van een artiest die het eigenlijk ook wel heel leuk vond om weer even kleinschalig te zijn, geloof ik. Wat een leuke vent is dat en wat deed hij het leuk! Nee, nog steeds niet mijn muziek, maar met nieuwe waardering voor de artiest. Oma pastte op (een druk op de knop ver weg, priceless) en wij hadden wat mensen kunnen optrommelen om te gaan.
Nee, ik lieg. Niet “wat mensen”. Bevelvoerder: Weet je, de zus van mijn ex is wezenloos van hem. We zouden haar kunnen vragen. Zus van ex: Ik heb geen vervoer maar Ex wil me wel rijden. Ik: maar dan komt zij toch ook? Uiteindelijk ging de Bevelvoerder geflankeerd door 5 vrouwen (waaronder zijn vrouw en zijn ex) naar Xander.

Het is niet mijn muziek, maar wat was het een leuke avond! Ik genoot. Toen “Zeg dat je niet hoeft te gaan schat” kwam, was ik even vervuld van een geluksgevoel. Daar stond ik met mijn man, genezen, kankervrij en er sterker uitgekomen, te genieten. Genieten van het leven. Genietend van het moment op dat moment, binnen is binnen: ellende gaat heus wel weer komen, maar nu ben ik even perfect gelukkig met dit onverwachte uitje, met mijn lief die van me houdt en met wie ik samen 2012 heb overleefd. En dat is wat gelukkig zijn inhoudt. Ik moest een beetje huilen; de tranen (de zogenaamde happy tears) biggelden over mijn wangen.

En toen wees de Bevelvoerder me op die camera van SBS6 Shownieuws die me van twee meter afstand VOL in mijn huilende smoelwerk aan het filmen was. Oh My God. Oh. My. God. OH. MY. GOD! De blinde paniek die zich van mij meester maakte verliet mijn brein pas toen de avond daarop bleek dat ik vakkundig uit Shownieuws was geknipt. Mijn kop heeft de eindredactie niet overleefd….een mens moet een beetje geluk hebben in het leven…

12 thoughts on “Dat je ineens bij Xander zit. Dat dus.

 1. Wauw (4 keer hè dat snap je dan wel, voor elk kaartje 1 😉 )
  Ik kan het ook niet drooghouden bij dat nummer maar bij “hou me vast” kun je me opvegen, dat nummer werd gedraait tijdens het afscheid van Jelle*

  Ik wens jullie vast een lekker rustig en saai 2013 in. 2012 was meer dan hobbelig, ook jullie verdienen een jaar om een beetje op adem te kunnen komen en de narigheid een plekje te geven.

 2. geweldig! Het is je van harte gegund Zoals Prins Valentijn in ‘Alles is Liefde’ zegt:’Dít is de bedoeling’. Pak die kleine geluksmomentjes en hou ze vast, koester ze voor de moeilijke momenten die ongetwijfeld nog komen gaan. MAar nu even niet.

 3. Mooi hè, die momenten van puur geluk. Daar kun je je dan weer aan vast houden als het eventjes weer minder gaat. Net als Barbara hoop ik dat je een rustig 2013 tegemoet gaat. Dat alles een plekje krijgt en dat je mag genieten van degenen die je zo lief zijn. Dat. Dus. 😉

 4. Gossie Xander. Xander is zeg maar niet echt mijn ding. Ha, dat mocht ie willen. 😉
  Zonder gekheid: wat een ontzettend leuke ontwikkeling zomaar ineens. Heerlijk zo’n spontaan uitje en heerlijk dat je ervan genoten hebt! Het is je zo gegund.

 5. Wat een geweldige avond hebben jullie gehad. Ook al is Xander dan niet helemaal je smaak, dat er spontaan zoiets in je schoot word geworpen is natuurlijk al super.
  Goed te lezen dat jullie genoten hebben!

 6. Geweldig zo’n mazzel voor jullie, al is het je muziek niet, je hebt genoten en je kunt weer volop genieten. 2013 gaat een geweldig jaar worden voor jullie.
  Trouwens, laat de Bevelvoerder ook de staatsloten maar voor jullie kopen, misschien heeft hij daar ook geluk mee.
  Geld maakt weliswaar niet gelukkig maar het is wel leuk meegenomen natuurlijk.

 7. Geluk is kunnen genieten van de dingen die je overkomen, ongeacht wat het is. Het maakt inderdaad niet uit dat het niet jouw ding is, het is gewoon hartstikke gaaf!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s