Ik kan nog nog niet tegen een stootje, maar ik heb hele lieve mensen om me heen!

Bericht van mij heen.
(waarheidsgetrouw, op namen na)

Beste TreenerT,

Gisteravond was ik heel erg verdrietig over werkgerelateerde zaken (grote baanonzekerheid) en het feit dat lopen niet liep. En later realiseerde ik me: ik ben op weg, maar ik ben er nog niet. En ook al ben ik er, ik heb nog lang geen reserves en ik heb geen buffertje: ik kan nu nog niet tegen een stootje. In 2012 had ik lopen nodig als baken om door de hel te komen. Gisteravond realiseerde ik me dat het niet meer zo sterk is als dat, maar dat het nog steeds geldt: met lopen kan ik dealen met dingen. Lopen is nog veel te veel mijn buffer, mijn stootkussen. Als lopen niet lekker gaat is dat enerzijds een item op de stapel dingen die spelen en anderzijds ben ik mijn steuntje kwijt. Het telt dubbel. En toen ineens toen ik de Bevelvoerder aan de lijn had klikte het: ik wil mijn lopen terug. En toen ik me dat bedacht voelde ik me zo opgelucht! Dan maar niet de marathon onder de 4 uur, maar ik wil terug wat het voor me deed. Mijn Bud probeerde me nog tegen te houden (ik vroeg hem om advies) maar hij zei op het laatst dat ook al is het schema betere voorbereiding, en de eigenlijke manier om het te doen, ik wellicht nog te vroeg ben, teveel aan mijn hoofd heb. Lopen is mijn boei en ik heb geen zwemdiploma. Daarbij werk ik weer fulltime, we hebben wisseldiensten, 3 kinderen met sport, dieren, ik werk veel uithuizig….lopen wanneer ik wil, wat ik wil is logistiek ook de betere optie. Ik word daar een lievere mama en een lievere echtgenote van. Ik liep vandaag van werk naar huis helemaal op mijn eigen manier als test en toen wist ik dat ik dit mailtje moest schrijven.

Sorry dat ik opgeef, maar het voelt voor mij niet als opgeven. Het voelt als iets terugvinden. Dank je wel voor de moeite die je in me hebt gestoken. Ik zal mede in dat licht dit jaar weer meedoen aan een Run for Kika en Lopen Tegen Kanker.

Ik hoop niet dat je boos bent.
Bedankt en liefs,
Repel

Toen kreeg ik dit antwoord.
(waarheidsgetrouw, op namen na)

Hoi Repel,

Eigenlijk wist ik dit al wel. De laatste zin van mijn mailtje van gisteren
hield dat al in.
Gewoon je ding doen met lopen zoals je altijd gedaan hebt. Lopen zien als
een bevrijding van al je beslommeringen, om je gezin, om je werk, om je
gezondheid. Dat is zeker voor nu het beste medicijn en dan idd. niet jezelf
ook nog vastpinnen op een schema dat dan alleen maar werkt als een keurslijf
dat je geen ruimte laat.

Boos? Ben daar maar niet bang voor. Er moet heel wat meer gebeuren om mij
boos te krijgen. Jammer? Ja.. dat wel omdat ik je zo graag mee onder die 4
uur geholpen zou hebben. Ben er nog steeds van overtuigd dat dat ruim binnen
je (loop)mogelijkheden ligt.
Ik hoop je binnenkort nog eens ergens te ontmoeten bij wat voor gelegenheid
dan ook.

Mocht je ooit nog loopvragen hebben en je denkt dat ik daar een antwoord op
zou weten dan weet je me te vinden.

Maak er een leuk weekend van.

Groetjes TreenerT

15 thoughts on “Ik kan nog nog niet tegen een stootje, maar ik heb hele lieve mensen om me heen!

 1. Dit is zo zoals het hoort! Jij zoekt en probeert en komt tot de conclusie dat je eigen ‘style’ het beste bij je past. En dan voelt het volgens mij precies als terugvinden. Ik ben heel blij voor je!

 2. Heel goed om weer te doen waar je gelukkig van wordt. Dié vier uur grens is niet waar het om gaat. As je blij wordt van rustig hobbelen als het uitkomt, moet je dat lekker doen! Goeie keus!

 3. Ey TopperT,

  Knap om deze stap te zetten richting je triainerT, maar jij gaat gewoon lekker lopen. En das het belangrijkste…

  Je hebt het kunstje al eens gedaan, dus weet nu wat je te wachten staat! Ik zie je in 010 bij de finish voor een knuffel!

 4. Hi Repel,

  Die magische 4-uursgrens is voor mij ook een droom, maar niet ten koste van alles. Ik wil mijn leven lang kunnen blijven hardlopen omdat het me goed doet. Dat ga ik niet in de waagschaal stellen voor wat cijfertjes…. maar wat machtig mooi zou het zijn om die droomtijd te halen. Jij bent nog wat jonger dus je hebt meer kansen om het waar te maken. Het komt wel als de tijd er rijp voor is. Misschien bij mij ook nog eens.

  Sterkte me alle onzekerheden en de ‘gewone’ gezinsbeslommeringen.

  groetjes,

  Dorothé

 5. Treenert is een wijs man. (Ik zou hetzelfde gezegd kunnen hebben. Hahaha!! .. oeps…)
  En jezelf terug vinden is nooit een kwestie van opgeven. Dat is een kwestie van een sterk karakter. Durf er trots op en blij mee te zijn!
  En die 4-uur-grens. Heel gek. Ik maak me totaal geen zorgen dat je die nog eens gaat halen. Waarbij ‘eens’ echt niet zo heel bizar ver weg is.

 6. Looptijden, droomtijden, zorgtijden, bezorgdtijden, gezinstijden, werktijden, reistijden, schooltijden…
  uiteindelijk heb heb je maar één keer de tijd om te genieten: nu!

 7. Belangrijkste is genieten van het lopen, dan komt die tijd vanzelf wel. Is het niet nu dan wel een volgende keer.
  Je gezin en je baan zijn net zo belangrijk, zij zijn ook onderdeel van je leven.
  Succes met de gekozen weg.

 8. Ja, als je jezelf onder druk gaat zetten of je onder druk gezet voelt, ook al is dat niet zo bedoeld, dan is er iets mis. . Bij mij werkt dat in ieder geval ook averechts. Dan moet je iets in je strategie veranderen. Dat heb je nu gedaan en nu kan het genieten weer beginnen. Wie weet waar je toe in staat ent als je gewoon weer lekker aan het lopen slaat…… Ik begrijp toch al niet waar je de tijd vandaan haalt, maar het is belangrijk voor je, dus moet je er tijd voor vrijmaken. En wat belangrijk voor jou is, is ook belangrijk voor je gezin. Je boft met een gezin dat dat inziet en zij boffen met jou. Succes, komt helemaal goed!

 9. Op dit moment kan ik even niets anders zeggen als: verstandig besluit! En het klinkt heel zakelijk misschien maar zo bedoel ik het niet….. Het houd alles in wat ik van jou weet en voor je voel. Dikke dikke knuffel!

 10. Dat dit loopschema op dit moment niet bij je past, wil niet zeggen dat het in de toekomst ook niet bij je gaat passen! Wie weet heb je er over een poos wel de ruimte voor meis. Goed gedaan van je, iets met autonoom enzo… 😉
  Dikke kus voor je en een fijn weekend!

 11. Door een besluit te nemen, heb je ruimte gemaakt in je hoofd. En als je blij wordt van lopen, dan moet je lopen. Ik wens je heel veel fijne loopminuten toe!

 12. Mooi! Alles op die 4 uur zetten kost veel en mocht het dan om wat voor reden dan ook niet lukken, nog meer.
  Als je schemaloos gewoon jou ding kan doen, niet het idee hebt te verzaken, maar wel kan trainen én genieten, dan komt die sub 4 wel op een ander moment.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s