Dit was er nodig om mij weer aanspreekbaar te maken

De woorden van de lui bij de spoedeisende hulp hebben de weg van mijn buis van Eustachius tot het rationele gedeelte van mijn brein niet gehaald.
Daarvoor was ik teveel in paniek.

Pas de volgende dag, bij het baasje van Ben, landden de woorden.
Uiteraard bij het baasje van Ben. Zij redt mijn leven keer op keer op keer…

Borstkanker zaait niet uit naar darm. Bijna per definitie.

Ik ga een nieuw medisch circuit in.
Misschien ben ik een zeldzaam geval van begin 40 dat in korte tijd twee primaire tumoren ontwikkelt die totally unrelated zijn (tijd om een staatslot te kopen?),
misschien is het tweede gevalletje zelfs totally harmless.

Ik heb een paar dagen nodig gehad om het te kunnen plaatsen.
Paniek voelen is niet nodig, Repel. Sterker nog:
Paniek is improductief.
Paniek zou betekenen dat ik zou moeten handelen.
Maar ik kan deze realiteit niet veranderen.
Paniek is nuttig als er een leeuw op je af komt.
Of als je kind onder een auto dreigt te komen.
Nu heb ik gedaan wat ik kan: ik ging naar de dokter.
Voor de rest kan ik niet veranderen wat is:
paniek is useless.

Ik kwam sterker uit 2012.
Dat is niet onwaar gegeven nu.
Ze mogen zij aan zij bestaan.

Ik ga door op mijn nieuwe pad.
Hier heel verdrietig om zijn maakt dat ik nog meer waardeer hoeveel ik heb gewonnen in 2012.

Ik heb op 15 januari 2013 weer ervaren wat het is om doodsangst te voelen.
En ik had zo gehoopt dat gevoel zoveel jaren te mogen uitstellen.

True.

11 Februari ga ik Niemandsland weer in.
Een werkdag of 5 tot 7 later weet ik wat ik headfirst ga doen.

14 april staat mijn tweede marathon…..jullie mogen 1, één, EEN keer raden wat ik wil…..

24 thoughts on “Dit was er nodig om mij weer aanspreekbaar te maken

 1. Kom op meisje, je kan het ook dit keer weer. Jij bent Repel, Running Repel en je hebt een kracht van heb ik jou daar. (En de andere gedachten die ik heb, die schrijf ik mooi niet op, want die heb je ongetwijfeld zelf ook al gehad en je komt er niet verder mee.) Diep ademhalen, kopje onder en straks weer stralend boven komen.

 2. Eenmaal doodsangst kennende zal die altijd dichter bij je zijn. Helaas.
  En je hebt helemaal gelijk waar het gaat om hoe nutteloos paniek is, maar je bent en blijft een mens. Een mooie. Eentje die me zeer dierbaar is. Eentje die geweldig gaat lopen op 14 april. En nog vele malen daarna.

 3. Och Repel, nog geen tijd gehad om bij te komen van achtbaan2012 en je wordt in achtbaan2013 gedumpt door Noodlot. Stom is het, gewoon stom en laat het ajb stom toeval zijn. Als ik jou was kocht ik me dat staatslot, wie weet is het prijzengeld genoeg om renspul in overvloed te kunnen kopen tot je grijs en versleten achter de geraniums belandt om van het rennen over te stappen op het breien van sokjes voor je achterkleinkinderen. Ofnouja, zoiets dus {knuf}

 4. Kop op repel. Een mens kan heel veel hebben, dat heb jij al bewezen!
  010 wordt definitely a finish als je dicht bij jezelf blijft en niet TE hard traint.
  I follow you🐾

  Succes Edwin

 5. Natuurlijk is paniek improductief, maar we zouden allemaal, ja allemaal, acuut in de paniekstand geschoten zijn als we mee moesten maken wat jij nu weer door moet maken. Wat ik zo mooi aan je vind is dat je het hier neerzet en dat je relativeert en je zelf zo kwetsbaar laat zien. Ik leer veel van je. Al had ik liever gehad dat jij hier logde over de Daltons en de rare fratsen van Fletcher. Al realiseer ik me tegelijkertijd dat je al vaker schreef over dat dit alles je ook heel veel gegeven hebt, je sterker en wijzer heeft gemaakt. Je band met manlief en de zonen nog sterker heeft gemaakt. En ook dat deelde je met ons. Dank daarvoor. En we zijn er voor je. Dat weet je. Kus!

 6. Elke controle, elk knobbeltje, elke ondefinieerbaar gevoel… ik weet wat je doormaakt meidje.. en ik leef met je mee. Er is zo weinig anders te doen dan een virtuele arm om deze moedige vrouw te slaan. Geef nooit op!

 7. Och Repel toch….hoe is het mogelijk ….. focus op 14 april of aan de eerstvolgende marathon/wedstrijd die daarna komt en hou je vast aan je dierbaren dat is het enige – beetje zinnige – dat ik weet te zeggen.

  Met warme groeten,

  Dorothé

 8. Wat naar nou weer. Misschien stelt het je pietsie gerust als ik je vertel dat ik in november colonscopie heb gehad na bloedverlies en andere ‘passende’ darmklachten? En dat er niks, nada, pas du tout aan de hand was?? Neuh he, dacht ik al… Onderzoek viel me trouwens reuze mee hoor, roesje werkte niet. ( conttolfreakje)
  Sterkte, hoop dat het je een beetje lukt om je op voorhand niet druk te maken. ( Nergens voor nodig, want die marathon, die loop jij gewoon. Let maar op! )

 9. Repeltje , naakte paniek, wat kan ik me dat goed voorstellen meis, maar het is natuurlijk improductief, ik zal een kaarsje branden, dat het gewoon een fistel of zo zal zijn.
  Kunffel XXX en denk eraan jij gaat gewoon lopen 14 april.

 10. Heb je blog wel 2, nee 3, keer moeten lezen.
  Een nieuw jaar met een nieuwe rollercoaster.
  Maar jij gaat ook hier weer doorheen komen.
  Want jij bent een doorzetter.
  Jij bent een renner en hieruit haal jij je kracht.
  Jij gáát die marathon lopen, je zal het zien!
  Kracht wens ik je.
  Lieve groet, Irene

 11. Thuh, mijn colonoscopie en die van de bovenkant – weet effe niet meer hoe het heet – wees uiteindelijk niks uit. Maar alle klachten én het bloedonderzoek wezen wel ergens heen waar ik niet wilde zijn. Darmen zijn rare dingen. Weken in de paniek gelopen, want tja, klein meisje thuis.
  Eerst onderzoek, dan eventuele paniek – ik vind het NIET vreemd.. – dan de paniek onder de controle krijgen. En hoe dan ook lopen. Lopen.

  Een hele dikke digitale knuffel voor een heel dapper mens dat inderdaad maar eens dat staatslot moet gaan kopen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s