Buddyrun

Zaterdagmiddag. Moeder van vriendje van Wijzemans brengt haar zoon voor een logeerpartijtje bij ons.

Zij: Als ik hem morgen kom halen, heb je dan tijd dat ik een kopje thee blijf drinken?
Ik: Nou, ik ben er dan zelf niet; ik ben dan naar Leeuwarden om een rondje te lopen met een vriend van me.
Zij: Je gaat naar Leeuwarden om een stukje te lopen?
Ik: Ja?

Ja natuurlijk begreep ik haar verbaasdheid, maar ik vond het gewoon leuk om het zo vanzelfsprekend mogelijk te brengen. En natuurlijk ga ik niet voor iedereen 171 kilometer heen en 171 kilometer terug om een stukkie te hollen. Maar we hebben het over Bud.

Hij is iemand die in de loop der tijd getransformeerd is van virtuele kennis naar een kennis in het ecchie. We zijn samen naar een aantal concerten geweest en we hebben elkaar gezien bij een loopje met twittermaatjes. Hij en Spelmaker kenden elkaars virtuele naam op de PS3. En ondertussen maar lol hebben op twitter. Gedeelde humor, gedeelde looppassie (elk op zijn eigen niveau (lees: als ik twitterde “I ran 12 km”, twitterde hij “I ran 76 km”, maar we liepen dan wel weer virtueel samen)), gedeelde muzieksmaak. En ergens ook een vergelijkbare kijk op mensen/twitter/wereld. Ook op het internet heb je mensen met wie je meer contact hebt dan met anderen. En Bud was daar een van. Een waardevolle.

Maar toen kwam 2012 en zoals ik eerder heb geprobeerd te formuleren, telde alles in 2012. Niemand deed mee voor spek en bonen. De mensen die het hebben laten afweten in die tijd, hebben het laten afweten op het moment dat het er toe deed. En dat wordt nooit meer vergeten. Dat is geen belofte, maar een gevoel dat blijkbaar “is”. Een conclusie die ik heb moeten trekken omdat het zo voelt onder de streep. En de mensen -sommigen uit onverwachte hoek- die er waren, staan voor altijd op de goede bladzijde van mijn schriftje. Ook dat is niet meer uit te gummen. Ook aan de goede kant werkt het zo. 2012 was voor het ecchie. En dan…heb je die paar die above and beyond serieus een verschil hebben gemaakt.

Bud is daar een van. Zijn Budhumor heeft me op cruciale momenten door emotionele momenten en crisis situaties geleid. Pats: keer op keer op het juiste moment en met de juiste toon. Bud Style, humor style. Exact wat ik nodig had, elke keer juist als ik het nodig had. Lees me goed: ik bedoel dus echt niets af te doen aan de essentiële knuffels en liefde en troostende armen die ik kreeg van zoveel anderen die ik net zo hard nodig had, moet ik het echt toevoegen als disclaimer? Nee toch?

Dus. Zondag gingen we eindelijk, eindelijk samen een rondje doen. In Leeuwarden. En voor Bud rij ik dus wel 171 km heen en 171 terug om samen te lopen en vervolgens samen met Mevrouw Bud een hapje te eten!

Bud stippelde de toeristische route uit. Langs het monument van de 11 steden, en de start van de 11 steden, de scheve toren in het centrum, het bruggetje met de tegeltjes van alle finishers van de 11 steden en de finish bij de Bonkervaart en door de straat waar Mevrouw Bud bijna klaar was met werken.

Een kleine 22 kilometer met mijn Bud. Gevolgd door een paar uurtjes bij hem en mevrouw Bud thuis. Ik heb zelden zo’n leuke, zo’n ontzettend leuke zondag gehad. Nike zou zeggen: Make It Count.

I did!

buddyrun

BBo-3MrCUAA-7Iv.jpg-large

29 thoughts on “Buddyrun

 1. Heerlijk een lachende REPEL. En nog fijner is het dat er mensen zijn die er toe doen voor jou. Kan me voorstellen dat er verbaasd gekeken werd hahaah zo’n eind rijden voor een loopje. Maar als iemand zo’n stempel in je hart zet moet het kunnen. Heel zuinig zijn op dit soort mensen hoor er zijn er niet zo veel.
  Liefs Leni

 2. Fijn Repel, aan de foto te zien heb je het heerlijk gehad, het lopen houd jou op de been, in alle opzichten. Heel fijn om zo’n loopmaat te hebben, daar heb je dus die 171kms wel voor over. Ook fijn om je zo stralend op de foto te zien staan.

 3. Ik ben er zo van overtuigd (al velen keren mogen ervaren) dat toeval niet bestaat, als je er voor open staat, en je ‘die er toen doen’ op je weg vindt als het echt nodig is :-). Super voor je Repel!

 4. Veel sterkte en hopelijk dat het erg mee zal vallen na het ongeval.Het is toch niet te geloven dat je dit kan overkomen en nogmaals erg veel sterkte en ook voor de familie natuurlijk.
  Groet Rinus.

 5. Hoorde het nieuws van Janneke! 😦 😦 ik stuur weer bergen met positieve energie naar jullie toe en denk aan jullie. Hoop op een voorspoedig herstel. Dit is wel ontzettend op een groot houtje bijten, want die zure appel is wat te zuur. Veeeeel sterkte! Virtueel hardlopen?? 😐

 6. Repel, Ik stuur je alle positieve energie, zonnestralen, glimlachjes, schouderklopjes, en goede wensen die ik maar kan vinden, in gedachten dan. Sterkte meis! In de eerste plaats voor jou en je ook voor je mannen!!

 7. Hoi Repel,
  heel veel sterkte en bergen positiviteit
  stuur ik naar je toe.
  je gaat vast weer “vlot” lopen!
  groetjes van een meelezende
  Pinkèl die nog nooit eerder reageerde

 8. Repel, er brand een kaars, er is een kaartje naar je onderweg en ik stuur je zakken vol positieve energie toe.
  Hou je taai meis, nu zal de pot met narigheid echt wel leeg zijn en komen er alleen maar mooie dingen naar je toe.
  Knuffel XXXX

 9. Ik las het ook bij Janneke, en vind het zo erg voor je! Ik lees hier wel vaak mee, maar reageer niet zo vaak. Ik wens je heeeel veel sterkte de komende tijd!! Het komt vast weer goed. Maar het zal zijn tijd nodig hebben, houd moed!!
  Groet van Tineke

 10. Hier nog een stille meelezer die je heel, maar dan ook heel veel sterkte wenst na deze wel hele fikse tegenvaller. Hopelijk ben je snel weer op de been!

 11. Ook van mij heel veel sterkte en beterschap, nooit gereageerd, wel altijd positieve energie gestuurd, maar nu moet ik je echt een hart onder de riem steken. Lieve Repel, houd moed en heel veel voorspoed met het herstel en ik hoop dat het lopen voortgezet kan worden.

 12. Dag Repel, ik lees ook al een tijdje mee en heb nog nooit gereageerd, maar ik lees net bij Janneke over je ongeluk en wil je graag heel veel sterkte wensen. Hopelijk herstel je snel weer. Gelukkig heb je lieve mensen om je heen om je te steunen. Groetjes!

 13. Tjee! Hoeveel ongeluk kan een mens hebben…..heel veel beterschap en ook vanuit de flevopolder komt heel veel positieve energie jou kant op!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s