Verwerken Repel Style III

Ik kijk het Baasje van Ben aan. Ik aarzel en vervolgens is zij de eerste tegen wie ik het vertel. Het voelt als opbiechten. Ik weet alles nog, elke milliseconde. Van ver voor tot alles erna en tijdens. Ik weet wat ik zag en ik weet wat ik dacht en wat ik deed. Ik heb alle beelden.

Op twee na.

Ik weet dat ik, toen ik op het asfalt was gekwakt, achterom keek naar de auto. en ik weet dat ik toen zag dat mijn been vast zat. De chauffeur kwam in paniek uit de auto en gilde wat ze moest doen. Ik weet dat ik terug gilde dat ze achteruit moest. Ik weet letterlijk nog woord voor woord wat ik riep. Ik weet dat ik keek naar de wielkast en dat ik wist dat het noodzakelijk was dat ze achteruit reed, anders zou ik mijn been er niet uit krijgen. Ik weet alleen niet meer wat ik toen zag. Wel hoe zij eruit zag, haar jas open, haar haren, hoe ze in paniek was, maar niet mijn been in die wielkast.

Ik weet dat ze achteruit reed, dat ik mijn been uit de wielkast haalde en ik weet dat dat toen pas wel kon. Ik weet dat ik mijn been op het asfalt legde en dat toen de pijn pas begon. Maar het beeld van de wielkast nadat ze achteruit was gereden heb ik niet meer. Wel het beeld van de man die ernaast stond met zijn mobiel aan zijn oor op exact dat moment. Ik weet ook nog dat ik aannam dat hij 112 belde en ik weet nog dat ik toen bedacht dat ik de Bevelvoerder moest bellen want die zou ongerust worden.

Het eerste beeld dat ik heb van mijn been is toen het daar op het asfalt lag en ik weet dat ik toen heel bewust heb besloten dat been niet meer te willen zien tot na een operatie. Ik heb die hele avond daar heel veel moeite voor moeten doen. Dat niet willen zien van mijn been.

Mijn brein nam die opdracht blijkbaar above and beyond. Mijn brein heeft 2 beelden geblocked. En ik weet niet of ik die ooit nog terug krijg. En ik weet ook niet of ik dat moet willen.

8 thoughts on “Verwerken Repel Style III

 1. Ik weet niet precies of verwerking Repelstyle andere regels kent, maar bij gewone verwerking is het noodzakelijk dat je alle geblockte herinneringen eerst weer moet krijgen voor je ze kan verwerken. Als je het niet verwerkt, blijft het onder het tapijt zitten en gaat daar stinken en rotten. Het moment dat je kan beginnen met verwerken kan heel lang duren en je brein laat die beelden pas weer door als je eraan toe bent, aan het verwerken bedoel ik. Je kunt je brein wel vertrouwen, denk ik. Tot nu toe werkt het fantastisch, met overuren. Ondertussen ben je nu alles aan het verwerken wat je kan en daar hoort dat blijkbaar nog niet bij, maar ik vertrouw erop dat dat komt, ooit, Repelstyle! Je bent een prachtmens, ik ben blij dat ik je ken. Ik wilde alleen wel dat ik meer voor je kon doen.

 2. Hi Repel,

  Je bent je eigen dokter, psych, moeder etc. dat je dat beeld niet meer terug kunt halen heeft een reden en jij weet welke.

  Ik blijf het ongelooflijk vinden dat je dat gekund hebt met dat been eruit halen. Eigenlijk was dat je eerste operatie.

  Diepe buiging,

  Dorothé

 3. Op het moment dat je het het minst verwacht krijg je de beelden terug. Ze zijn er nog steeds. Je kunt wel verder zonder die beelden maar mooier is het om alles compleet te krijgen.
  Als het niet meer zoveel pijn doet (in je hoofd) komt alles terug.
  Dat is mijn ervaring nav meegemaakt trauma. Dat was niet aan mijn eigen lichaam trouwens.
  Volgens mij ga je best goed met “verwerken Repelstyle”.
  X

 4. Poe meis, ik krijg gewoon koude rillingen als ik dit lees. Kan me voorstellen dat je de beelden nog niet terug wilt in je hoofd. Maar wellicht dat dat wel ooit gaat komen. Wat zegt het baasje van Ben hierover?

 5. Wat zei het baasje van Ben daarop?

  Ga op je gevoel af….
  Soms komen beelden niet terug, verwerken hoeft in mijn opinie niet altijd met alle beelden, als je het gevoel toelaat kun je dat verwerken, beeld of geen beeld.

 6. Ik heb je een tijd gelezen toen je nog op blogger zat. Ik zag ergens een linkje en dacht eens kijken hoe met die stoere Repel is. En dan heeft ze een vreselijk ongeluk gehad! Meis toch! Wat moet je allemaal meemaken.

  Ik hoop dat je goed herstelt en in jou stijl: een beetje snel graag!

  Voorheen begon mijn blognaam met een Z::)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s