Ik krijg mijn brein er niet omheen

Als iemand tegen de ex van de vermoorde Claudia één minuut na de geboorte van hun eerstgeborene had gezegd: na drie kinderen gaan jullie scheiden en vermoord jij je ex-vrouw, zou hij die persoon voor gek hebben verklaard en wellicht verrot hebben geslagen omdat hij dat ondenkbaar zou hebben gevonden.

Als iemand de vader van Julian en Ruben bij het doorknippen van de navelstreng van Julian zou hebben gezegd: als hij 9 is…

Ik weet zeker dat ik zoiets nooit zou doen. Maar ik weet ook zeker dat die mannen dat ook zouden hebben gezegd op dat moment.

Je weet pas of je een held bent op het moment dat die disco in lichterlaaie staat en je kan kiezen voor je eigen huid of het redden van anderen.

Niemand is zo slecht als zijn slechtste daad.
En toch kan ik er met mijn pet niet bij.
Wellicht is dat maar goed.

8 thoughts on “Ik krijg mijn brein er niet omheen

 1. Het enge is, dat zo’n dader voor zijn idee een ‘goede’ reden heeft gehad. Het is maar goed dat je daar met je pet niet bij kan. Mijn pet kan daar gelukkig ook niet bij.

  • Nee, maar mannen wel als ze hun vrouw en kind moeten verdedigen. Ik zei het wellicht te kort door de bocht: ik bedoelde te zeggen dat die man op dat moment tot alles in staat zou zijn geweest om zijn vrouw te verdedigen. In schril, schril contrast (nog steeds een understatement) tot nu…..zo bedoelde ik het.

  • Oh jawel. Let maar op wat er inwendig met je gebeurt als er voor je ogen iets met je kind of een andere geliefde gebeurt.
   Maar nu spreek ik voor mezelf, mrs genuanceerde benadering die zich lam schrok van de agressie die er bij me los kwam toen iemand mijn man (die geen vlieg kwaad zal doen) bedreigde. Ja, ik kan dat. Klaarblijkelijk.

   Maar zelf m’n kinderen of geliefden kwaad doen? Pfffft.. ik hoop het toch van niet!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s