De rest blijkt aan de beurt

Ja. Februari vind ik spannend dit jaar.
Als rechtgeaarde bèta mag ik niet bijgelovig zijn maar als rechtgeaarde bèta weet ik ook hoe überbelachelijk makkelijk de mens te conditioneren is. Nog makkelijker dan muizen.

Feb 2012 = kanker
Feb 2013 = ongeluk
Feb 2014…..oh dear

14 februari 2012 – 4 februari 2013 – …-
De wiskundige in mij maakt de reeks af alsof het een IQ-test betreft: 25 januari 2014.
Dat is morgen.
Zo werkt het niet maar zo werkt het brein wel.

Maar de realiteit is anders. Ik kijk met stijgende verbazing om mij heen.

De vrouw van mijn lieve collega (die in november zelf een klein hartinfarct kreeg en zelf nog maar nauwelijks bekomen is van de schrik) valt achterover van de vlizotrap. Rug gebroken. Ja ze heeft geluk: geen uitval. Maar wel 12 weken corset en plat. Minimaal. En ik weet hoe lang haar revalidatie daarna zal zijn. En hij, zelf een jasje uitgedaan, moet alles reilen en zeilen zoals Bevelvoerder dat deed voor mij.
En dit gaat ze ZO VEEL TIJD KOSTEN!

Vriendin waarvan ik denk dat ze leeft zoals ik en vertrouwt in haar gezin zoals ik heeft ineens een huwelijk in zwaar weer.
Je kan een boel overleven en uit elkaar groeien en vergeven en ruzie maken….als de bottom line maar is: jij bent van mij, ik hou van jou, voor altijd en altijd. En ik ben van jou en jij houdt zo van mij. Voor altijd en altijd. Sterker nog: ik hou nog meer van jou.
En als dat ineens niet zo blijkt is er een bodem weg die onvervangbaar is.

Mijn loopmaatje die weet dat zijn baan eind 2014 eindigt en als begin veertiger
opnieuw moet beginnen. Omscholing? Solliciteren?
Met jong kind en vrouw.

Lieve vriendin die zo graag haar eigen nier wil doneren aan haar echtgenoot,
maar zelf niet de arbitraire medisch vastgestelde noodzakelijke lat haalt.

Ik kijk om me heen.
Wat is het nou?
Heeft de rest nu ineens heel veel pech?
Of heb ik pas nu ruimte om goed te kijken naar andermans leed?

Morgen 25 januari. De wiskundige reeks.

Mijn empatisch vermogen gaat er een mening over hebben.

11 thoughts on “De rest blijkt aan de beurt

 1. Ooit riep ik: “Ieder huisje heeft zijn kruisje” een wijzer persoon dan ik zei toen: “en als je alle kruisjes op een hoop gooit, kies je toch weer je eigen kruisje”

 2. Morgen ,de 25ste is onze dochter jarig… voor de vierde keer wordt ze 31….dus een goede dag….er is zoveel waar je blij om kunt worden….zelfs in een ineenvallende omgevingswereld

 3. niks aan de hand, voor jullie althans, ik kijk morgen in de spiegel en denk: snotverdomme wat een oud wijf!! mar voor de rest draait de wereld gewoon door! Wedden?

 4. Een mens zou er bijgelovig van worden, van die wiskundige reeksen. Heb je nog meegekregen dat die lat misschien toch gehaald kan worden? Richtlijnen veranderd. De andere kant is dat nu misschien de hele operatie niet door kan gaan wegens het risico bij de nierontvanger…
  Morgenavond als je in bed stapt, kun je opgelucht ademhalen en vaststellen dat wiskundige reeksen niet op calamiteiten van toepassing zijn..

 5. Shit happens helaas. Daar heb je geen invloed op. Wel op hoe je ermee omgaat. Daarom lees ik ook je blog, want ik kende je niet…. verbazingwekkend veel heb ik van je geleerd. ‘De grens tussen oud en nieuwjaar is gewoon die van vandaag naar morgen’.
  Dus na januari komen februari en maart….

  Toi toi met alles… groetjes,

  Dorothé

 6. Ik vind het altijd een beetje eng om over zoiets na te denken. Logde er pas nog over. Het gaat ons zo goed momenteel, wanneer zijn wij aan de beurt? Afkloppen maar.
  Maar het is een feit dat 2014 voor jou een topjaar moet worden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s