Reality Check 1, 2, 3, …

Mijn EHBO diploma is verlopen in 2007 en ik wilde eigenlijk al een poos een nieuwe certificering omdat ik wist dat er best een hoop veranderd moest zijn sinds die tijd.
Voortschrijdend inzicht, en zo.
Dus toen de mogelijkheid kwam, schreef ik me in voor een nieuwe cursus.
De docent maakte afspraken met mij : ik houd mijn mond. Wat ik weet is oud idd, maar ik ga leren.Want nieuw is nieuw.

My side of the story:
Ik was geen EHBO’er, ik was een EHBO’er met speciale bevoegdheden.
Ik was bevoegd om dingen te doen die een EHBO’er niet mag doen.
Ik wist best veel #anno2007.
Maar dat was 2007.

Wat blijkt tijdens mijn cursus EHBO basis anno nu:
1. Een mensch vergeet veel. #Imustbeover40
2. Voortschrijdend inzicht is geen loze management kreet maar The God Damn’ Truth. Zeker in de medische wereld.
3. Herhalen is niet nuttig maar noodzakelijk.
4. Als je iets leert omdat je snapt waaróm het zo moet, onthoud je het.
5. Ik wil graag weten waarom het zo moet.

Vandaag:
Cursisten oefenen op elkaar wat ze allemaal geleerd hebben.
Mijn mede-cursist heeft een drukverband aangelegd op mijn “actieve bloeding” op mijn onderarm.
De docent heeft commentaar op zijn werk.
Mijn mede-cursist reageert op haar tip: Ja, dat zei Wendy ook al.

Docent (ik quote letterlijk en de intonatie mag je invullen) : Ja, dat klopt, maar Wendy weet het namelijk altijd beter.

Ik heb 4 lessen geleerd deze EHBO:
1. Als je er dood van gaat in 2007, ga je er dood van in 2014.
2. Als je anno nu een EHBO’er nodig hebt en hij/zij is in de buurt, dan ben je in goede handen.
3. Dat mijn EHBO docent niet bij het examen aanwezig mag zijn, gaat zorgen dat ik ga slagen.

3 thoughts on “Reality Check 1, 2, 3, …

  1. Oh Wendy, ik ken dat zoooo goed! Je kunt jezelf nu eenmaal niet uitschakelen omdat zo’n onzekere ******** denkt dat ze niet kan functioneren bij mensen die nadenken. Ik heb eens een cursus gevolgd bij zo’n lerares en op een gegeven moment krijg je dan het fenomeen dat de ander leerlingen je gaan aanvallen als je iets zegt. Dat gebeurde hier ook en toen zei de lerares de onsterfelijke zin: ” Ze heeft alwéér gelijk (zucht)” Zo wil je dus geen gelijk krijgen. Laat je lerares lekker in de stront zakken en bedenk dat je die EHBO wil kunnen anno 2014. Zulke mensen zijn het niet waard om je over op te winden. Jezal ze nog wel meer tegenkomen in je leven…….
    liefs van mij,

  2. Echte Wendy’s weten het altijd beter en echte Wendy’s hebben meestal dan ook nog gelijk. Dit zijn meestal de Wendy’s uit 1971😃 met behulp van de dame hierboven heb ik bedacht dat dit de 4e moet zijn. Ik kon hem, natuurlijk, niet bedenken om dat het voor mij, ook, zo vanzelfsprekend is.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s