Ooooooone hundreeeeeeeed and eeeeeeeeeeeeightyyyyyyyyyyyyyy

Na een juf-continuïteits-technisch gezien niet ideaal *kuch* verlopen jaar in groep 5, zeker niet voor een faalangstige hoogbegaafde, had ik vandaag een 10 minuten kennismakingsgesprek met de juf van groep 6.
Voor mij geen onbekende en ik had goede hoop, maar omdat we het hebben over Wijzemans ging ik er toch enigszins *kuch* argumenten-technisch-gezien tot de tanden toe bewapend naar toe.

Tien minuten later liep ik met een gerustgestelde glimlach en met een heel blije onderbuik het gebouw uit.

Ik heb geen argument ter tafel kunnen brengen, ik kon alleen maar het hele gesprek uitbrengen: “nou, dat dus”, “precies, exact dát!” 
Ze had voorbeelden die zo raak waren dat ze alleen maar “9 darters” gooide.

Ze heeft hem volledig in het snotje als kind, als MiniMe. Maar ze herkent daarbij ook alle valkuilen die hoogbegaafdheid met zich meebrengt. Ik bedoel het andersom: Alle lieve rare autistische dingen die hij heeft die domme, normale, slimme en heel slimme mensen zien als knulligheid en stommigheid of zelfs als ongeïnteresseerdheid of afwezigheid, herkent zij voor wat ze echt zijn: de typische valkuilen die horen bij een hoogbegaafde.
(Sorry voor de lange zin.)

Dat Wijzemans vanmiddag tegen me zei dat hij wat foutjes had gemaakt bij het rekenen (oh, humongeous bekentenis: foutjes gemaakt, de horror!) maar dat hij aangaf dat hij het met de juf samen had opgelost was de toef slagroom op de dag. Een juf die zijn foutjes mag aanwijzen en samen met hem mag oplossen is een Juf van de Buitencategorie.

7 thoughts on “Ooooooone hundreeeeeeeed and eeeeeeeeeeeeightyyyyyyyyyyyyyy

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s