50 euro en elektrische ramen

Context: Die ene dag had ik toegezegd in de lucht te blijven. Telefoon stand-by.

Ik rijd het parkeervak uit met mijn jongste twee achterin als de telefoon gaat. “Jongens stil, mama moet even wat regelen.” Ik parkeer weer terug in en neem op. Dit gaat me een paar telefoontjes kosten. Maar de Daltons hebben storm in hun hoofd. Dat *kuch* stil zijn gaat hem dus zo niet worden. Ik draai de sleutel in het contact om en roep opvoedkundig verantwoord: “Ga maar met de ramen spelen!”, iets wat normaal nooit mag. Sterker nog, iets wat normaal op mijn “irritatie-aan”-knopje drukt. Het “whieieieieieieiep whoeoeoeoeoep whieieieieieieieiep” geluid linksachter en rechtsachter van de elektrische ramen is in ieder geval beter te handelen dan het gegiechel dat omslaat in gillen terwijl ze de tent èn elkaar afbreken omdat mama niet kan reageren als ze aan de telefoon zit.

Op een moment moet ik mijn collega van het romantische hardlopen bellen. Ik moet nog één keer “jongens: SSSSSSSSSSSHT!” sissen voordat hij opneemt omdat “whieieieiep whoeoeoeoeoep” èn de tent afbreken nóg leuker is.

Ik: met mij, stoor ik?
Hij: nee hoor, ik loop door Amsterdam.
**na een paar zinnen**
Hij tegen mij: Wacht even.
Hij op afstand: Kind2, Kind2, geef die 50 euro terug.
Hij tegen mij: Hij wappert op straat met 50 euro.
Hij op afstand: Kind2, kind2, als je me die 50 euro geeft, krijg je een tientje!
Hij tegen mij: dat is minder erg dan 50 euro.
**Ik hoor ondertussen steeds feller “whieieip-whoeoeoeoeeoeoeoep-whie-whie-whie-whoeoeoeep”**
Hij even later: okay, waar waren we.

Ik ondertussen moest me inhouden niet boos richting achterbank te snauwen dat ze zo “mijn” ramen kapotmaken. En dat deed ik ook nadat ik had opgehangen. Ik probeerde net zo relaxed over te komen als hij maar was het niet. Mijn collega van het romantische hardlopen is een stuk pragmatischer in zijn problem solven dan ik.

One thought on “50 euro en elektrische ramen

  1. Oh jee, brings back memories: Ik was bijna vergeten hoe het was: boodschappen doen, kleren kopen, naar de bibliotheek, proberen te telefoneren met 3 jongens in huis 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s