Ik bracht een zak met vuile was naar de baas van Ben

Ik zit in de mooiste wachtkamer van Nederland.
Maar ik zie Ben niet en zonder Ben is het bijna gewoon een wachtkamer.
Maar het is wel de wachtkamer van het Baasje van Ben.

Na een minuut of 5 wachten in de ruimte waar het Baasje van Ben me mentaal weer op de rails zette nadat kanker me had geprobeerd te ontsporen, en het ongeluk de shock proof van mijn rails probeerde te testen, drentelt Ben naar binnen.
Ik pretendeer dat hij me herkent, ik pretendeer dat hij net zo blij is om mij te zien als ik hem.
Hij drentelt naar binnen, hij kwispelt en hij legt zijn kop op mijn schoot.
Zoals hij elke week deed toen ik daar voor mezelf zat week in week uit. Om mentaal te helen na kanker. En daarna om mentaal te helen omdat je niet meer zou lopen (*inmiddels middelvinger opsteekt*) In de mooiste wachtkamer ter wereld als je alle wachtkamers van elk ziekenhuis al 10 keer hebt uitgekotst in de strijd tegen kanker die alleen maar lelijk is.

En dan komt het Baasje van Ben binnen.
Zij herkent mij wel. Dat weet ik dan wel weer zeker.
Ik nam destijds afscheid van haar met haar woorden: “het voelt alsof mijn dochter op kamers gaat….maar als je ooit een keer een zak met vuile was hebt, mag je hem altijd komen brengen.”

Dus nu zat ik er met een zak vuile was.
En het is de vuile was van mijn zoon. Mijn MiniMe.
I am worried. En ik wist God zij dank een plek waar ik mijn vuile was mocht brengen en zij en alleen zij krijgt mijn was hagelwit. Het Baasje van Ben.

Ik heb haar gemaild met het probleem dat ik voel met Wijzemans dus ik weet zeker dat we er snel in zullen schieten but we make small talk first. Ik weet dat Ben met pensioen is en ik wil eerst Freek ontmoeten. Freek is 3 en Freek moet bijzonder zijn. Niet elke hond kan èn slecht ziend geleide èn rolstoel geleide zijn. Ben kon dat wel. Maar Ben is met pensioen. En ik heb het genoegen met Freek kennis te maken. Freek is een jonge dolle hond en ik ben instantaan verliefd.

And then we talk.
Aan het eind van ons gesprek sta ik een mentale kamer met 35 open deuren. Enorm open deuren.
De reden dat ik haar hulp zocht was ineens vanwege een blijkbaar foute conclusie van mijn zijde. Maar binnen een half uur heb ik dankzij het Baasje Van Ben Freek mijn doel weer voor ogen.
Het Baasje van Ben Freek heeft met haar slechtziende ogen 9D-visie gezien wat er loos is met mijn MiniMe.

Binnen een half uur weet ze me te pakken want ze weet welke taal ik spreek en snap. Het gaat goed komen met Wijzemans. Het Baasje van Ben Freek did it again.

9 thoughts on “Ik bracht een zak met vuile was naar de baas van Ben

 1. … iets met #toevalbestaatniet en #nogveelmeer, maar dat ga ik hier niet neerzetten. Ben blij voor je en voor mini you en ook weet -met jou- zeker dat het goed is xx
  Enjoy your holiday 🙂

 2. En jij ook! Door te beseffen, wellicht na lang twijfelen, dat je bij haar moest zijn om verder te komen. En zo heeft alle voorgaande ellende op deze manier ook een positief kantje.

 3. Mag ik jou vragen hoe jij destijds aan baasje van ben bent gekomen? Heb zelf net diagnose borstkanker gekregen, en merk dat ik erg op zoek ben naar een goede hulp in de vorm van iemand waar ik tegenaan kan praten.gr.Roelien

  • Lieve Roelien,

   Wat erg om te lezen…..ik wens je alle kracht en wijsheid in het pad dat voor je ligt.
   Ik heb baasje van ben gevonden via de mammapoli van mijn ziekenhuis. Mail me even op raponzeltje@gmail.com, dan kan ik je de gegevens sturen. Als je niet in de buurt woont heeft je eigen ziekenhuis misschien ook een therapeut verbonden aan de oncologie.

 4. Wat mooi geschreven en fijn dat je met je “vuile zak was” bij het baasje van Ben terecht kon. Zo belangrijk om een adresje te hebben waar je als het ooit nodig is met je “was” kan komen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s