Een heel leuk oud wijf

Ik wil mijn flat in gaan als er net een hoogbejaarde dame met een klein hondje mijn flat uitloopt. Verhip, denk ik, die ken ik nog niet. Het hondje wil de flat-kat te lijf (die flat-kat is overigens voer voor een ander logje, maar dat terzijde), maar de hoogbejaarde dame geeft het hondje op z’n kop. Dat mag hij niet van mij, zegt ze.

Ze begint tegen me aan te ratelen en er is geen stoppen aan. Een half uur lang. Ze woont hier niet, ze was op bezoek bij haar hoogbejaarde vriendin. Anders was die maar zo eenzaam en het hondje heeft toch ook beweging nodig, niewaar. Ik knik meelevend, nee, dat is inderdaad helemaal waar. Maar dan neemt wat lijkt op het begin van een heel moeilijk “hoe kom ik hier in godsnaam weg” gesprek een plotselinge wending.

Ze vertelt dat ze 87 jaar oud is en dat ze het hondje uit het asiel had gehaald, omdat het zo doods en zo stil was in huis. Ja, als je 57 jaar samen bent geweest is het veel te stil zonder je man. En ze wilde [quote] geen nieuw oud mannetje [unquote], dus nam ze een hondje. En als oude mannetjes hoopvol aan haar vragen of ze alleen is, zegt ze “nee, ik heb een hondje”. Toen ze zei dat ze geen nieuw oud mannetje wilde, schaterde ik het uit van het lachen en de rest van het gesprek kon ik niet meer stoppen met lachen.

Ze vervolgt dat ze was getrouwd op haar 21ste, en dat vond ze achteraf best wel dom van zichzelf.  (Ik rekende snel uit dat dus al bijna 10 jaar weduwe is.) Ze zei: “Ik wist nog niks, het enige dat ik in mijn hele leven heb gezien is de p.iemel van mijn man. Best wel stom van mezelf.”

Ik schiet weer in de lach. “Ja”, zegt ze, “en mijn man was nogal donker, dus die van hem was natuurlijk ook nogal gekleurd, en toen ik bij die supermarkt was en die potloodventer met rood haar daar stond, wist ik niet wat voor wit ding hij in zijn handen had! Maar dat kon ik toch niet weten? Ik had alleen die van mijn man gezien. Vind je dat nou niet grappig?”

Ik moest op dat moment echt mijn buik vastpakken, zo hard moest ik lachen. Deze dame had op het podium moeten staan!

Advertenties

8 thoughts on “Een heel leuk oud wijf

  1. Toch wel erg leuk dat er op die leeftijd nog veel ‘spirit’ in zit…:-) elk oud mannetje die haar nu nog tegenkomt en mag blijven gaat het mogelijk nog fysiek ‘zwaar’ krijgen met haar nieuwsgierigheid :-))

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s