Contactadvertentie. Gezocht: Het perfecte tasje

Picture it, Leiderdorp, 8 september 2018.

Vrouw in tassenwinkel, terwijl ik naar de tasjes kijk: Mevrouw kan ik u helpen?
Ik, glimlachend: Nee. Ik zoek het perfecte tasje. Mijn hele leven al.
Zij, schiet in de lach: Ik snap het.
Ik, zuchtend, klaar met snuffelen door de rekjes: Ooit gaat het me lukken, maar vandaag is niet die dag, dank u wel, fijne dag.
Zij, lachend: Ooit!

Ik zoek het perfecte tasje.
Ik heb heul veul tasjes. Heul veul. Echt. Trust me.
Tasjes die leuk zijn en tasjes die okay zijn en miskleunen en miskopen.
Maar ik mis het perfecte tasje.
De tasjes die ik heb hebben óf te veel vakjes, óf te weinig.
Zijn óf te groot, óf net te klein.
Groot is niet erg. Als ik het perfecte tasje zou hebben, zou ik het meedragen naar een galadiner. Te groot kan niet als ik het perfecte tasje heb.
Het perfecte tasje kan namelijk bij alles.

Als ik mijn top 5 tasjes op een rijtje zet die het allemaal net niet redden:
Ik heb een heel mooie A4 formaat leren Über-dure die je ook als rugzak kan dragen, heel chique slash hip. Goeie opening en goeie sluiting, juiste aantal vakken. Maar hij is staand A4 formaat en ik wil liggend A4 formaat want alles zakt te diep weg. Ik graai me te blubber ellebogen diep naar mijn sleutels. Laat staan naar mijn anti-koortslip-tubetje.
Ik heb een heel lief mini-rugzakje met uiltjes, maar die heeft maar 1 groot vak en ik ben altijd alles kwijt. Het is net een grabbelton.
Ik heb een heel gave handige outdoor hiking over de schouder ding, leuk genoeg voor altijd, maar die heeft zoveel vakjes dat ik nooit iets kan vinden. En na een paar jaar heb ik opgegeven dat een logische ordening mogelijk is.
Ik heb het perfecte mooie leren tasje maar die hengsels zijn te kort, die kan niet over mijn schouder, maar alleen aan mijn hand gedragen worden. Als je ooit met krukken hebt gelopen zoals ik, wil je voor altijd beide handen hebben en wil je niet 1 hand kwijt zijn. Boodschappen doen met dat tasje is een no-go.
Ik heb het perfecte kleine mooie leren uitgaanstasje, maar dat hengsel is niet verstelbaar en te lang zodat hij stuitert op mijn bovenbeen als ik loop. En ik ben daarbij 47 en mijn leesbril past er niet meer bij.

En ja. Ik heb een BiB. Een Bag in Bag die ervoor moet zorgen dat je je kleine meuk moeiteloos van het ene naar het andere tasje kan verplaatsen. Luister mensen: het werkt niet. Een BiB is gewoon een volgend, een ander niet perfect tasje.

Ze zijn allemaal nog steeds niet het perfecte tasje.
Ik zoek door.
Mijn hoop is nu gevestigd op een ouderwetse dokterstas. Zo’n mooie leren bruine. Zo eentje als ik heb, maar dan in liggend A4 formaat. En ik zoek op internet en ik doe en ze zijn duur en ik ga er eentje kopen.

En ergens weet ik ook dat dát tasje…niet het perfecte tasje gaat zijn…

 

 

5 thoughts on “Contactadvertentie. Gezocht: Het perfecte tasje

 1. Pracht verhaal.

  Je zou zelf een tassenfabriek kunnen beginnen.
  Ik zie daar zelfs een gouden toekomst in.

  Alternatief is dat je iemand zoekt die voor jou die ideale tas maakt.

  Ik lees graag het vervolg.

  Vrolijke groet,

 2. Zoeken en blijven zoeken naar het onbehaalbare, dat is natuurlijk het leukste. Dat is het avontuur, vermoeiend maar oneindig. Wat een genot om daar mee te kunnen doorgaan.
  Het ietwat saaie alternatief is dan om zelf een tasje te ontwerpen. Maar dat is eigenlijk helemaal niet leuk. Kun je niet meer zoeken. Hebben al die leuke winkeltjes geen zin meer, moet je gewoon doorlopen.
  Nee, blijf dan maar zoeken naar het onvindbare…..

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s